Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύστημα πρόσβασης για ΑμεΑ στην πλαζ Βοτσαλάκια

Χωρίς κατηγορία στις 13/07/2019

Έχουν δημιουργηθεί θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και σύντομα δημιουργείται ειδικό αποδυτήριο δίπλα στο “Seatrac”

|> Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση “Seatrac” στην πλαζ Βοτσαλάκια, τοποθετήθηκε από τον δήμο Πειραιά, προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.

Το σύστημα πρόσβασης “Seatrac” θεωρείται ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα με το “Seatrac” μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, ενώ η χρήση του δεν επιφέρει αλλοιώσεις ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ, έχουν δημιουργηθεί θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία, ενώ σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες  για την τοποθέτηση ειδικού αποδυτηρίου δίπλα στο “Seatrac” για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, όπως επίσης και οι διαδικασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση ενός ακόμα πλήρους συστήματος από τη νέα χρονιά και στην πλαζ  της Φρεαττύδας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά:

«Η τοποθέτηση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια «Seatrac» είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς παρέχει σε άτομα με αναπηρία ή σε άτομα τα οποία είναι περιορισμένης κινητικότητας το αυτονόητο:  τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα.

Στόχος μας με τη δημιουργία αυτής της υποδομής, καθώς και με τις νέες θέσεις στάθμευσης είναι να διευκολύνουμε  την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία Βοτσαλάκια, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι. Ήταν μια παροχή που έλειπε από την παραλία Βοτσαλάκια, την οποία εύχομαι να χρησιμοποιήσουν οι συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Πιστεύω πως είναι καθήκον μας να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες δυνατότητες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία».

Σχετικές δηλώσεις έκαναν και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, ο αντιδήμαρχος Οδοποιΐας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Αλέξανδρος Αργουδέλης και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: