Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιός δεν θυμάται τον Τζέρι Λιούις, τον μοναδικό και ανεπανάληπτο κωμικό, για… όλες τις δουλειές!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/08/2017

Ήταν 91 χρόνων

Τ/Π |> Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή, ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς του 20 αιώνα και η λύπη για την απώλεια του 91χρονου Τζέρι Λιούις, είναι μεγάλη για όσους μεγαλώσαμε με τις ξεκαρδιστικές ταινίες του. Ποιός π.χ. δεν θυμάται το “Παιδί για όλες τις δουλειές“;

Κάθε ταινία με τον Τζέρι Λιούις στα θερινά σινεμά ήταν “γεγονός”!  Ο Τζέρι Λιούις, ήταν μοναδικός, εφευρετικός, ανεπανάληπτος, αεικίνητος και αφήνει πίσω του δεκάδες ταινιών. Ήταν μάχημος μέχρι την τελευταία στιγμή και μάλιστα το 2016 έκανε την εμφάνισή του στην ταινία “Ζήτημα εμπιστοσύνης” των Άλεξ και Μπέντζαμιν Μπρούερ με τον Νίκολας Κέιτζ.

Όπως αναφέρεται στη el.wikipedia, η καριέρα του άρχισε το 1946 και ήταν δίδυμο κωμικών με τον Ντιν Μάρτιν, δημιουργώντας το ντουέτο “Martin and Lewis”, δίνοντας παραστάσεις σε νυχτερινά κέντρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικά σόου και σε ταινίες. Όλα αυτά μέχρι το 1956, διότι μετά ο καθένας τους ακολούθησε διαφορετικές πορείες στον χώρο.

Μετά το 1957, ο Τζέρι Λιούις, στη σόλο καριέρα του, πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το “The Delicate Delinquent”, (έκανε την παρθενική του παραγωγή), “The Bellboy” (έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, γράφοντας και το σενάριο), το “The Nutty Professor”, αλλά και σε πολλές άλλες ταινίες, σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έβγαλε και άλμπουμ, δίνοντας και ζωντανές ερμηνείες, και άλλα πολλά.

Από το 1966 έως και το 2010, ο Τζέρι Λιούις ήταν ο παρουσιαστής του “Labor Day Telethon” – ένας ετήσιος τηλεμαραθώνιος, που γινόταν την Ημέρα της Εργασίας, για την Muscular Dystrophy Association.

Ο Τζέρι Λιούις τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως: Βραβεία American Comedy, Los Angeles Film Critics Association, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Επίσης, έχει δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλλυγουντ.

Ο Τζέρι Λιούις, απεβίωσε στην οικία του στο Λας Βέγκας και έκλεισε τα μάτια του από “φυσικά αίτια”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: