Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψηφοδέλτιο του κινήματος των κατοίκων Α’ κοινότητας

Χωρίς κατηγορία στις 16/05/2019

«Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την καταστροφική επέκταση του λιμανιού προς την Πειραϊκή»

Από τους “Ενεργούς Πολίτες της Πειραϊκής”  και το  “Λιμάνι φιλικό στην πόλη!”, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αν ψηφίζετε στο Α’ Διαμέρισμα του Δήμου Πειραιά, ρίξτε στη χωριστή πλέον  κάλπη για το Κοινοτικό Συμβούλιο  το αγωνιστικό Κοινοτικό ψηφοδέλτιο  του κινήματος των κατοίκων της Α’ Κοινότητας.

Είμαστε το πρώτο και μόνο ανεξάρτητο από δημοτικές παρατάξεις και πολιτικά κόμματα  Κοινοτικό ψηφοδέλτιο στον Πειραιά. Ενεργοί πολίτες της Πειραϊκής χερσονήσου όλων των προελεύσεων, από τις αρχές του 2018 αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την καταστροφική επέκταση του λιμανιού προς την Πειραϊκή, να περιορίσουμε τη ρύπανση από τα πλοία, να ανοίξουμε στους κατοίκους το ‘Παλατάκι’ και την περιοχή του που κατέχει παράνομα η  COSCO, να αναδείξουμε την Πειραϊκή Ακτή και το Κονώνειο Τείχος κ.ά.

Εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα της γειτονιάς μας και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε πώς να τα αναδεικνύουμε και να αγωνιζόμαστε δυναμικά για τη λύση τους. Πρόγραμμά μας είναι να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε μαζί σας τους αγώνες για να υλοποιήσουμε τις εξής:

10 ΕΝΤΟΛΕΣ των κατοίκων της Α’ Κοινότητας Πειραιά

  1. ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Αγωνιζόμαστε πάνω από ένα χρόνο να ακυρώσουμε το εφιαλτικό έργο της επέκτασης του λιμανιού που θα καταστρέψει οριστικά την πανέμορφη Πειραϊκή Ακτή, για να αυξήσει τα κέρδη του ο Κινεζικός κρατικός κολοσσός COSCO και μάλιστα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεντρώσαμε πάνω από 10.000 υπογραφές και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Ετοιμάζουμε προσφυγές στο ΣτΕ και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και παραστάσεις στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν που θα προκύψουν από τις εκλογές. Η μαζική ψήφος σας θα δυναμώσει τη φωνή μας στα όργανα αυτά.

  1. ΝΑ “ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ” ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ!

Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω από την COSCO τα 140 στρ. ιδιοκτησίας του Δήμου γύρω από το ιστορικό Παλατάκι, που της παραχωρήθηκαν παράνομα. Ζητάμε η έκταση αυτή μαζί με τα 800 μ. του εγκλωβισμένου τμήματος του Κονώνειου Τείχους να αποδοθεί στους κατοίκους και να μετατραπεί σε παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής και αρχαιολογικό πάρκο, ενοποιημένο με τον Τάφο του Θεμιστοκλή και τη Στήλη ορόσημο του λιμανιού και με τον μεγάλο αρχαιολογικό περίπατο της Πειραϊκής Ακτής μέχρι τη Ζέα.

  1. ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση του μοναδικού αρχαιολογικού περιπάτου κατά μήκος του Κονώνειου Τείχους. Να επιταχυνθεί η απομάκρυνση των μπάζων από την Πειραϊκή Ακτή και η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου. Να εγκατασταθούν ξύλινοι διάδρομοι περιπάτου μεταξύ τείχους και θάλασσας, να γίνει ανάπλαση του παραλιακού δρόμου με λωρίδα για τρέξιμο και ποδήλατα, καθώς και αναβάθμιση της πλαζ Φρεαττύδας. Έτσι θα αναδείξουμε τη μοναδική Πειραϊκή Ακτή σε τουριστικό πόλο διεθνούς εμβέλειας.

  1. ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

Ο Πειραιάς είναι το λιμάνι με τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία προκαλεί τεράστια υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην πόλη και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Αγωνιζόμαστε για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων, την άσκηση ελέγχων στα καύσιμα των πλοίων και στα καυσαέρια που εκπέμπουν και την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου κατά των ρυπογόνων πλοίων. Απαιτούμε την ηλεκτροδότηση από την ξηρά των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι.

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΗ “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ”!

Το περιβαλλοντικό έγκλημα της ρύπανσης του Σαρωνικού με πετρελαιοειδή – που υπήρξε αφορμή για την ίδρυση των Ενεργών Πολιτών – δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ζητάμε την τιμωρία των ενόχων και την αυστηροποίηση ελέγχων και νομοθετικού πλαισίου. Ζητάμε Δημοτικό και Κοινοτικό σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης – αλλά και άλλων καταστροφών – με συμμετοχή των κατοίκων.

  1. ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΜΕΑ!

Απαιτούμε σύνταξη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για το Α’ Διαμέρισμα με γνώμονα τον Αστικό Σχεδιασμό Ήπιας Κυκλοφορίας. Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών για τη διευκόλυνση των ευάλωτων ανθρώπων, παιδιών, ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, βρεφικών αμαξιδίων. Επανεξέταση των μονοδρομήσεων και των διαδρομών δημόσιας και δημοτικής συγκοινωνίας. Ασφαλτοστρώσεις, διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης, σήμανση κατευθύνσεων και προορισμών. Ηλεκτροκίνηση των λεωφορείων και των άλλων δημοτικών οχημάτων.

  1. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Η Πειραϊκή Χερσόνησος έχει το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο και ελάχιστους ελεύθερους χώρους. Ζητάμε την αξιοποίηση και του τελευταίου διαθέσιμου τετραγωνικού μέτρου για φύτευση και δημόσια χρήση. Να αναβαθμίσουμε και να αυξήσουμε τις παιδικές χαρές – και για ΑΜΕΑ. Να εξασφαλίσουμε χώρους για ελεύθερη άθληση των κατοίκων – εκτός συλλόγων. Να διαμορφώσουμε χώρους για την άσκηση και εκτόνωση των δεσποζόμενων σκυλιών. Να στηρίξουμε τα φιλοζωικά δίκτυα των κατοίκων στον αγώνα τους για τα αδέσποτα.

  1. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Ζητάμε τα δημόσια σχολικά κτήρια να παραμένουν ανοικτά μετά τη λήξη των μαθημάτων και να φιλοξενούν δραστηριότητες των κατοίκων, όπως μαθήματα για ενήλικες, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, συνελεύσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων, αλλά και δημιουργική απασχόληση ή ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών της γειτονιάς. Ζητάμε τα δημόσια κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται να αποδοθούν στην Κοινότητα για κοινωνική χρήση – κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης κλπ.

  1. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Είναι ντροπή να μην έχουμε ανακύκλωση στον Πειραιά. Απαιτούμε ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων με διαχωρισμό στην πηγή, σε συνεργασία με τους κατοίκους, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, αρχίζοντας από τα παιδιά.

  1. ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Ζητάμε η Κοινότητα να στηρίζει τους τοπικούς συλλόγους, τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις τους και την αναβίωση και ανάδειξη παλιών εθίμων, όπως ο Kλήδονας, το Κρητικό καζάνι κλπ.

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  Συν/χος Ναυτιλιακός, Ακτιβιστής
ΑΛΦΙΕΡΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ  Εκτελωνίστρια
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Κυβερνήτης Ιστιοπλοϊκών
ΑΡΓΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ  Διακοσμήτρια
ΑΡΓΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Συνταξιούχος ΙΚΑ, Στέλεχος Επιχειρήσεων / Τομέας Πωλήσεων
ΒΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ   Παιδίατρος, Διευθύντρια ΕΣΥ Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Master Δημόσιας Υγείας
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  Βιολόγος
ΔΑΚΟΡΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Πληροφορική, Ειδικός Δικτύων, Ιδιωτ.Υπάλληλος Ηλεκτρονικού Εμπορίου
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ  Εκπαιδευτικός
ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ  Ναυτιλιακή Υπάλληλος, Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου
Εργαζομένων σε Ναυτιλία & Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.)
ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Συν/χος Εκτελωνιστής
ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ  Περιβαλλοντολόγος
ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Καθηγητής Ξένων Γλωσσών
ΠΑΓΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  Πυρηνικός Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Master Πανεπιστημίου Λονδίνου
ΠΑΣΠΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  Συν/χος, Μέλος Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ
ΠΕΤΙΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)  Νομικός – Υπάλληλος ΕΦΚΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  Υπάλληλος Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
ΣΥΚΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Εργαζόμενος ΟΛΠ
ΤΖΙΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  Κλασικός Φιλόλογος
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  Αρχιτέκτονας Μηχανικός – Υπάλληλος ΝΑΤ
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΑΛΙΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ  Ελεύθερη Επιχειρηματίας
ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  Τεχνολόγος Τροφίμων, Οικολόγος Ακτιβιστής, Γραμματέας της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πειραιά, Ταμίας της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  Φαρμακοποιός, Ενασχόληση με την Πολιτική Οικολογία και Συμμετοχή σε Δομές Αλληλεγγύης

> F/B: Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής  &  Λιμάνι φιλικό στην πόλη! 
Τηλ.: 69432221870 / 6932719555 / 6939923231 / 6906408586

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: