Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αεροσκάφη – κατάσκοποι στον παρισινό ουράνο

ΚΟΣΜΟΣ στις 24/02/2015

Μικρά αεροσκάφη παρακολούθησης (drones) εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από «ευαίσθητα» σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με την αστυνομία του Παρισιού να δηλώνει ότι θεωρεί το περιστατικό «ιδιαίτερα σοβαρό».

Τουλάχιστον πέντε από τα εναέριες αυτές μηχανές παρακολούθησης εντοπίστηκαν να ίπτανται πάνω από το Παρίσι ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις 6 το πρωί της Τρίτης, ενώ κανένας από τους χειριστές τους δεν εντοπίστηκε ούτε συνελήφθη.
Το πρώτο πετούσε πάνω από το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Γαλλία, ενώ άλλα έγιναν αντιληπτά κοντά στον Πύργο του Άιφελ και στην Πλατεία Κονκόρντ.
Οι συσκευές αυτές είναι προσβάσιμες στο εμπόριο, η εμφάνισή τους ωστόσο το τελευταίο διάστημα πάνω από σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας.
Τον προηγούμενο μήνα, drone εντοπίστηκε πάνω από το προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ, έδρα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ τον Οκτώβριο πυρηνικοί σταθμοί έγιναν στόχοι παρακολούθησης σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια.
Τα drones τα οποία φέρουν κάμερα μπορούν να δώσουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτικό υλικό στους χειριστές τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: