Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλη πολιτισμική βραδιά σήμερα στην Αθήνα, που είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 23/04/2018

Μουσείο Ακρόπολης – Ηρώδειο

|> Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα για το 2018 και σήμερα οργανώνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης ειδική εκδήλωση με παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιπροσωπειών της UNESCO και των εταίρων της (διεθνών οργανισμών εκδοτών και βιβλιοθηκών).

Παρούσες θα είναι και αντιπροσωπείες από το Κόνακρυ (Γουϊνέα) που ήταν Παγκόσμια Πρωτεύουσα το 2017 και της Σάρζα (Αραβικά Εμιράτα)  θα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα το 2019.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια έργου Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, Σταυρούλα Βαβαλέα, «εκείνη την ημέρα, μετά την επίσημη τελετή έναρξης στο μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει στις 19.45 με μουσικές από την μπάντα του Δήμου, θα υπάρχουν αναγνώσεις και θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο, όπου καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και χορός σε ρυθμούς Swing και Jazz από τη Big Band του δήμου Αθηναίων».

Τέλος, στις 10 το βράδυ θα ανοίξουν οι πύλες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στο Βιβλίο και την Ποίηση με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: