Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αλλάζει μορφή και στέγη το “Κανάλι-1”

Χωρίς κατηγορία στις 24/12/2014

Ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Πειραιά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα στεγάζεται σε λίγο καιρό στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό Ωδείο avramidisΠειραιώς, στην οδό Π. Βλαχάκου, της περιοχής της Αγίας Σοφίας.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος αναμένεται να εξοικονομήσει χρήματα, αφού σήμερα, στο κτίριο της οδού Ευριπίδου όπου στεγάζεται το ραδιόφωνο καταβάλλει ενοίκιο.

Με τη μεταστέγαση του ραδιοφώνου, το κτίριο της Π. Βλαχάκου θα μεταβληθεί σε «Κυψέλη Πολιτισμού», αφού η νέα διοίκηση του Δήμου φαίνεται να κλίνει προς την άποψη που θέλει το δημοτικό ραδιόφωνο να ασχολείται με την ποιοτική μουσική, το θέατρο, το σινεμά και τις Τέχνες γενικότερα, αλλά και με πειραϊκά θέματα, τοπικά νέα και δρώμενα, στα πρότυπα των τοπικών ραδιοσταθμών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί κανονικά ενώ ορίσθηκε νέα διοίκηση υπό τον δημοτικό σύμβουλο Τάκη Αβραμίδη (φωτό), με αντιπρόεδρο των Στ. Μπρατσόλη.

Εξ άλλου, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές σε πρόσωπα, στη διεύθυνση του σταθμού, αφού η δημοτική αρχή έχει ήδη επισημάνει τα «στραβά» του αμέσου παρελθόντος, που δεν είναι μόνο διοικητικά ή οικονομικά , αλλά έχουν σχέση και με την αισθητική και το ύφος του σταθμού, σε όλες τους τομείς, κυρίως δε στον τομέα της μουσικής που μεταδίδεται και η οποία θεωρείται «ξεκάρφωτη» και χωρίς ειρμό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: