Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Σγουρός κατηγορεί τον Πατούλη και του λέει: “Γιώργο αποτύχαμε”!

ΑΤΤΙΚΗ στις 09/06/2022

“Αλόγιστες σπατάλες και ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση θέτουν σε κίνδυνο τα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής

|> «Σε δεινή οικονομική θέση περιέρχεται χρόνο με τον χρόνο η Περιφέρεια Αττικής αφού η ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, των υπερδεσμεύσεων και των αλόγιστων σπαταλών της  διοίκησης Πατούλη την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία». Αυτό κατήγγειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” Γιάννης Σγουρός.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξής του -“Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”- αναφέρεται:

Σύμφωνα με τα αμείλικτα οικονομικά στοιχεία του Οικ. Απολογισμού έτους 2021 για τρίτη συνεχή χρονιά διαπιστώνεται έλλειμμα ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα της τάξεως των 57 εκ. €, έλλειμμα που μάλιστα είναι διευρυμένο κατά 32,6 % σε σχέση με το 2019 (43 εκ. €).

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα να έχουν φθάσει στα κατώτερα επίπεδα (166 εκ. €) από συστάσεως της αιρετής περιφέρειας  το 2011, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί αφού  υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις περίπου 600 εκ. € και ανεκτέλεστο υπόλοιπο 272 εκ. €.

Ανάμεσα στις δαπάνες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι αυτή που αφορά σε «Δημοσιεύσεις- εκδόσεις – εκθέσεις – πολιτιστικές εκδηλώσεις» που ανήλθε σε 4,7 εκ ευρώ από 1,9 εκ. € πέρσι, καταγράφοντας αύξηση 147 %.

Παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτήρισε ο κ. Σγουρός και την αύξηση για τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας κατά 168 % σε σχέση με το 2020 αφού η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι η μόνη περίπτωση που έχει αυξήσει τις δαπάνες από 1,6 εκ. € στα 4,3 εκ. € και την ίδια στιγμή με τα πρώτα χιόνια η Αττική κόβεται στα δύο, με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν τα πάντα, ενώ το 2021 έγινε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του δασικού πλούτου της Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι:

«Τα έσοδα χρόνο με τον χρόνο μειώνονται,  τα έξοδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυξάνονται, το έλλειμμα βαθαίνει, τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν. Δεν μιλάμε πια για μία στραβοτιμονιά, για μία κακή χρονιά, αλλά για ένα καράβι που εδώ και χρόνια έχει χαράξει ρότα κατευθείαν πάνω στο παγόβουνο που έρχεται και δεν λέει να στρίψει με τίποτα. Προσωπικά αλλά και ως παράταξη έχουμε με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους προειδοποιήσει για αυτά που έρχονται και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν ευθύνες που θα αναζητηθούν σε όσους διοίκησαν την Περιφέρεια με αυτόν τον ανεύθυνο και ανεξέλεγκτο τρόπο. Ευθύνη έχουν και όσοι τους στηρίζουν έμμεσα και άμεσα διότι με την ψήφο τους συνέβαλαν στην εδραίωση αυτής της πολιτικής που μεταθέτει τα χρέη στους επόμενους, της ίδιας πολιτικής που οδήγησε την χώρα μας στα Μνημόνια και υποθήκευσε το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς» και συμπλήρωσε «Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο και αίσθημα συγκράτησης, την ίδια ώρα που η κοινωνία λόγω  ακρίβειας γογγύζει και υποφέρει. Η πολιτική σας φανερώνει ότι ζείτε σε άλλο κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν και πάντως όχι στην Αττική, με τα τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα, για τα οποία ουδέν έχετε πράξει» και έκλεισε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη παραφράζοντας τη φράση γνωστού πολιτικού: «Γιώργο αποτύχαμε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: