Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναβαθμίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/07/2015

Ξεκινάει μια νέα εποχή για την κιθάρα και για όσους την υπηρετούν ή την ασπάζονται ως μέσο έκφρασης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας.
Με κέντρο το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (θερινό και χειμερινό) και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σολίστ και συνθέτη Γιώργο Φουντούλη, γίνεται μια καταγραφή των κιθαριστών που θέλουν να συμμετέχουν σε μια μακροχρόνια πολιτιστική διαδρομή, που θα περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, ημερίδες, εκδόσεις, εκθέσεις και θα αφήσει ζωντανά σημάδια με ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην Ιστορία γινόμενο έμβλημα και οδηγός για τις επόμενες γενιές κιθαριστών.
Για το σκοπό αυτό προσκαλούνται, όλοι ανεξαιρέτως οι κιθαριστές της Ελλάδας και όλου του Πλανήτη, να δηλώσουν ονομαστικά τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την πολιτιστική παραγωγή και να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 4.000 κιθαριστές απ’ όλο τον κόσμο, έσπευσαν να δηλώσουν τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στο φεστιβάλ.
Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Βόλος 2021”.

Εξ άλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο επίσημος προσκεκλημένος στο χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (4-6 Δεκεμβρίου 2015), θα είναι ο Βαγγέλης Μπουντούνης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: