Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναμένεται η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

ΕU,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 30/11/2015

Από τον Μάρτιο

Την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του έναντι του δολαρίου από τον Μάρτιο αναμένεται να καταγράψει το ευρώ, καθώς οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα νομισματικής πολιτικής αυτή την εβδομάδα.

Το ενιαίο νόμισμα κινείται πτωτικά καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μια μείωση της τάξης των 10 μονάδων βάσης στο επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ στη συνεδρίαση της 3 Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης δολαρίου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο, καθώς η αγορά εκτιμά ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve θα αυξήσει τον Δεκέμβριο τα επιτόκια, διευρύνοντας την απόκλιση πολιτικής μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών.

Στις 10:50 ώρα Ελλάδας, το ευρώ κατέγραφε μικρές διακυμάνσεις στα 1,0576 δολάρια μετά την υποχώρησή του στα 1,0566 στις 25 Νοεμβρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Απριλίου.

Τον Νοέμβριο, το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 3,9%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειές του από την πτώση κατά 4,2% που σημείωσε τον Μάρτιο, όταν η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του δολαρίου έναντι έξι βασικών νομισμάτων, σημείωνε άνοδο 0,1% στο 100,11 αφού ανήλθε στο 100,23, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Μαρτίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: