Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση για επέκταση του χρόνου επενδύσεων της EBRD

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 08/11/2018

Αναμένεται η οριστικοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Διευθυντών  της τράπεζας

|> Το Συμβούλιο Διευθυντών της EBRD στις 31 Οκτωβρίου 2018 ενέκρινε ομόφωνα πρόταση για τη χρονική επέκταση των επενδύσεων της τράπεζας στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, το οποίο είχε υποβληθεί την 13η Μαρτίου 2018.

Η απόφαση χρονικής επέκτασης θα οριστικοποιηθεί με σχετικό ψήφισμα των Governors της Τράπεζας (αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των 69 μετόχων) εντός του 2018.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 project ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις της τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η συνέχιση της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2025 αποτελεί θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη των επενδύσεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: