Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανατριχιαστική πρόταση για να γίνεται ευθανασία στους φτωχούς ασθενείς

ΚΟΣΜΟΣ στις 09/07/2015

“Ανατρίχιασε” την Υφήλιο η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, η οποία ξεπερνώντας κάθε όριο κυνικότητας  και αποκτήνωσης, δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμόζεται ευθανασία στους φτωχούς ασθενείς!

Ούτε απόγονος του… Μέγκελε να ήταν η ευτραφής “μουλάρα” Rimantė Šalaševičiūtė, που εδώ και ένα μήνα έχει αναλάβει υπουργείο σε μία χώρα με ευαισθησία σε θέματα ανθρωπισμού.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες».

Όπως αναφέρει το bioedge.org. η Rimantė Šalaševičiūtė, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και ήταν επόμενο να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων που παρευρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου,

Μετά το σάλο, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που… «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι»…

Η Λιθουανή που είναι ακόμη (!) υπουργός Υγείας, αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική εκκλησία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: