Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Μπουτσικάκη-Πλεύρη για το Κέντρο Υγείας της Αίγινας

Αντικείμενο η κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας

|> Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα Τρίτη/7, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων (ΝΔ) Χριστόφορος Μπουτσικάκης με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με αντικείμενο την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό τού Κέντρου Υγείας Αίγινας και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αυξημένες ανάγκες του συνόλου των νησιών της Περιφέρειας του Πειραιά, ως προς τη παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης κίνησης.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό πολλών ειδικοτήτων καθώς και για το σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων.

Κατέστη σαφές ότι οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των νησιών δεν καλύπτονται από την σημερινή στελέχωση η οποία κρίνεται ανεπαρκής.

Ο κ. Μπουτσικάκης γνωστοποίησε στον κ. Πλεύρη πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν στην Αίγινα τα οποία αναδεικνύουν τις ελλείψεις αυτές καθώς και την διαλειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν όλα τα ζητήματα που του ετέθησαν και θα μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα με άμεση προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός επιπλέον τραυματιοφορέα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: