Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στους 9 οι νεκροί και στα 495 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

ΥΓΕΙΑ στις 20/03/2020

Αντικοινωνική συμπεριφορά από πολίτες που επιχείρησαν να “στοκάρουν” την χλωροκίνη

|> Την αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων πολιτών καυτηρίασε αργά το απόγευμα ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, παράλληλα με την εικόνα που παρουσιάζει η μάχη με τον κορωνοϊό.

Η άσχημη είδηση της ημέρας ήταν ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους εννέα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, 31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495.

Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα. Δέκα εννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Τόνισε:

Σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται μόλις το 15% των πραγματικών κρουσμάτων, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην καρδιά της πανδημίας με το 50% των θανάτων από τον κορωνοϊό στον κόσμο να βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και…

Επανέλαβε την έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και καυτηρίασε τη σημερινή εικόνα  εξόδου στις εθνικές οδούς. Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο νησιά να έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό από επισκέπτες και σημείωσε ότι στην Αθήνα και την Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας καυτηρίασε και την αντικοινωνική συμπεριφορά που εντοπίσθηκε όταν πολίτες επιχείρησαν να “στοκάρουν” φάρμακα με δραστική ουσία την χλωροκίνη, αλλά και τους γιατρούς που το συνταγογράφησαν σε ανθρώπους που δεν το είχαν ανάγκη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: