Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρώτευσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και ο Δήμος Πειραιά

ΑΤΤΙΚΗ στις 11/09/2022

Απέσπασαν τα πρώτα βραβεία σε τομείς που αφορούν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων

|> Την κορυφαία θέση για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κατέκτησε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της απονομής των ”Green Awards” η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του ”The Second Thessaloniki Metropolitan Summit”, που διοργάνωσαν, παραμονή της έναρξης της ΔΕΘ, ο Economist και το powergame.gr. Το βραβείο παρέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το πρώτο βραβείο επίσης απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή από Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στους 66 Δήμους της Αττικής, με χρηματοδότηση περίπου 100.000.000 ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του ΕΣΠΑ. Το βραβείο παρελήφθη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ  Β. Κόκκαλη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένα 1ο Βραβείο και για τον Δήμο Πειραιά

Εξ άλλου, το 1ο βραβείο για τις δράσεις που υλοποιεί στον τομέα της ανακύκλωσης απονεμήθηκε στον Δήμο Πειραιά στα ”Green Awards”. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά κατέκτησε την πρώτη θέση στην  ενότητα: “Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε Δήμο Μητροπολιτικών Κέντρων“, στην κατηγορία: “Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων“.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Πειραιά για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης με την τοποθέτηση 32 Πολυκέντρων Ανακύκλωσης, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Κάνθαρος”, καθώς και άλλες δράσεις ανακύκλωσης.

Το βραβείο εκ μέρους του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, παρέλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: