Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποδόθηκαν στο ΕΤΕΑΝ 238,4 εκ. ευρώ για καταβολή οφειλών στις τράπεζες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 21/07/2016

Από το υπ. Οικονομικών

Mε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αποδόθηκαν στο ΕΤΕΑΝ 238.400.000 ευρώ, προκειμένου το να καταβάλει στις τράπεζες τα οφειλόμενα ποσά από τις καταπτώσεις των εγγυήσεων που εκκρεμούν από το 2012. Η λύση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος, έχει τις εξής άμεσες, πολύ σημαντικές επιπτώσεις:

  1. Αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας του ΕΤΕΑΝ ως εθνικού αναπτυξιακού φορέα, με προφανή οφέλη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
  1. Παροχή άμεσης ρευστότητας στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία. Η ρευστότητα μάλιστα αυτή, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αναπτύξουν τη χρηματοδοτική τους δραστηριότητα, σε μια εποχή που μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην αναπτυξιακή διαδικασία και να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  1. Ουσιαστική επανέναρξη της εγγυοδοτικής δραστηριότητας του ΕΤΕΑΝ, που αποτελεί μία από τις βασικές λειτουργίες του. Η λειτουργία αυτή είχε υπονομευθεί (στην ουσία είχε παγώσει) κατά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου προβλήματος. Η αναζωογόνηση της εγγυοδοτικής λειτουργίας του ΕΤΕΑΝ, λόγω της χρηματοοικονομικής μόχλευσης που συνεπάγεται, θα έχει επίσης πολλαπλάσια οφέλη για τις πολύ μικρές, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: