Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζεται η… αποψίλωση στο λιμάνι της Ελευσίνας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 27/08/2020

Απομακρύνθηκε οριστικά και το επικίνδυνο και επιβλαβές “κουφάρι” του “Αναστασία ΙΙΙ”

|> Ένα ακόμη επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο, που βρισκόταν εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας επιβαρύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον, απομακρύνθηκε οριστικά από την περιοχή.

Πρόκειται για το  Φ/Γ «Αναστασία ΙΙΙ» (Ν.Π. 10225) το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στην θέση Βλύχα και το δεύτερο κατά σειρά επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο που απομακρύνθηκε από την Ελευσίνα μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Η μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής του Φ/Γ «Αναστασία ΙΙΙ» πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής σύμβασης ανάθεσης που είχαν υπογράψει τον περασμένο Ιανουάριο ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ Απόστολος Καμαρινάκης και η εταιρεία Contralto Shiptrade Corp. που ανέλαβε να εκτελέσει το έργο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσής του Φ/Γ «Αναστασία ΙΙΙ», τεχνικοί της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας αφαίρεσαν το αντιρρυπαντικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια δύο ρυμουλκά πλοία οδήγησαν το  Φ/Γ «Αναστασία ΙΙΙ» στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό διαλυτήριο της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι το Φ/Γ «Αναστασία ΙΙΙ» (Ν.Π. 10225) ελλιμενίστηκε στην Ελευσίνα τον Μάιο του 2014 και έκτοτε παρέμεινε εγκαταλελειμμένο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τέλος, επειδή η διοίκηση του ΟΛΕ θεωρεί άκρως σημαντικό το έργο της οριστικής απομάκρυνσης επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων, το προσεχές διάστημα πρόκειται να απομακρυνθούν από τον κόλπο της Ελευσίνας και άλλα επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: