Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απονέμεται την Τρίτη το Βραβείο Δημοσιογραφίας “Daphne  Caruana Galizia”

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/10/2023

Θα προηγηθεί δημοσιογραφικό σεμινάριο με θέμα «Διαφυλάσσοντας την Ελευθερία του Τύπου: ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

|> Την ερχόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του βραβείου Δημοσιογραφίας ‘’Daphne  Caruana Galizia 2023’’ και η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, που φέρει το όνομα της Μαλτέζας δημοσιογράφου που φονεύθηκε το 2017.

Η τελετή απονομής θα αρχίσει με ομιλία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα δημοσιογραφικά έργα των 12 φιναλίστ βρίσκονται και δύο έργα Ελλήνων δημοσιογράφων.

Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί επίσημα από εκπροσώπους του Pegasus Project, που συντονίζεται από το δημοσιογραφικό project Forbidden Stories, το οποίο τιμήθηκε στο παρελθόν κατά την πρώτη χρονιά του Βραβείου.

Εν τω μεταξύ, της τελετής απονομής του βραβείου θα προηγηθεί δημοσιογραφικό σεμινάριο, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά.

Το δημοσιογραφικό σεμινάριο διοργανώνει η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ με θέμα «Διαφυλάσσοντας την Ελευθερία του Τύπου: ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με εισαγωγή από την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pina Picierno.

Στη συνέχεια, δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες θα συζητήσουν σχετικά με τις συνεχείς απειλές κατά των Μέσων Ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου, μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες δύο ακόμη δημοσιογράφων και της αντιπροέδρου Pina Picierno.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: