Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δραστηριοποιείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Χωρίς κατηγορία στις 05/12/2018

Αποφάσεις για συνεργασίες με δήμους Πειραιά και Κορυδαλλού και για τις δράσεις του 2019

> Στη τακτική συνεδρίαση της 28 Νοεμβρίου 2018, υπό την προεδρία του προέδρου Ιωάννη Βουτσινά,  το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  • Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον δήμο Κορυδαλλού στο πρόγραμμα Open Mall, όπου το Επιμελητήριο θα εκπροσωπηθεί από τον Α΄ αντιπρόεδρο Νικόλαο Παπαγεωργίου.
  • Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές Επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018, για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων μελών του.
  • Αλλαγή εκπροσώπου την Εθνική Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς). Αντικαθίσταται ο Νικόλαος Πατιστής που είχε ορισθεί ως αναπληρωματικός του προέδρου και στη θέση του ορίζεται ο Κωνσταντίνος Νικολάου. Στον φορέα θα διεξαχθούν εκλογές στις 14/12/2018 και θα είναι υποψήφιος το μέλος του δ.σ. Γεώργιος Ανδρέου.
  • Ορίσθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στον δήμο Πειραιά, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ως τακτικός ο πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών Γεώργιος Χασιακής με αναπληρωματικό το μέλος του δ.σ. Μιχαήλ Δεμέστιχα.
  • Ορίστηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στον δήμο Κορυδαλλού στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ως τακτικός ο Α΄ αντιπρόεδρος Νικόλαος Παπαγεωργίου με αναπληρωματικό τον Δημήτριο Κεφάλα.
  • Εγκρίθηκε η συνεργασία Δ.ΙΕΚ Νίκαιας με το Επιμελητήριο για πρακτική άσκηση καταρτιζομένων ΙΕΚ στα πλαίσια μιας δράσης τόσο προς όφελος των μελών αλλά και των ασκούντων για την απόκτηση εμπειρίας.
  • Συζητήθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε) που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 17-19/11/2018 και παρευρέθησαν ο προέδρος Ιωάννης Βουτσινάς και ο γεν. γραμματέας Χρήστος Ντάφλος.
  • Ενημερώθηκε το δ.σ. για τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στις 9-11/11/2018 όπου και παρευρέθησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Βουτσινάς και ο Α’ αντιπρόεδρος Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Επίσης, έγινε αναφορά για το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συμβουλίου του Ε.Ε.Π. στις 8 Δεκεμβρίου (09:00-17:00) από την εταιρεία “dp studies” με θέμα “Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων-Airbnb”.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι μετά το πέρας του τακτικού συμβουλίου του Ε.Ε.Π., την Δευτέρα 10/12/2018, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες”, με βασικό εισηγητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: