Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση-κόλαφος για την ΕΞΠΡΕΣ του Καλοφωλιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 28/05/2015

>> Σε πτώχευση η εταιρεία αλλά και οι μέτοχοι της εκδοτικής επιχείρησης

>> Δεδικασμένο για κάθε εκδότη που «φεσώνει» το προσωπικό του

Μια δικαστική απόφαση-σταθμός, που ανοίγει το δρόμο στους εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και από την προσωπική περιουσία του εργοδότη, πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην άλλοτε κραταιά οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.

Κι αυτό διότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 259/2015, κήρυξε σε πτώχευση κήρυξε την εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ – Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που αποτελούσαν τους μετόχους της εταιρείας. Δηλαδή, τον Γεώργιο Καλοφωλιά, τον Δημήτριο Καλοφωλιά, την Μαρίνα Καλοφωλιά και την ΑμαλίαΑλίντα Καλοφωλιά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, είχε σπάσει κάθε ρεκόρ αφερεγγυότητας, αφού οι μέτοχοι είχαν… ξεχάσει ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να αμείβονται. Τόση αμέλεια μάλιστα, που όφειλαν μισθούς έως και πάνω από δύο χρόνια!

Η εν λόγω δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, θεωρείται σταθμός στον αγώνα εργαζομένων του Τύπου, απέναντι σε εταιρείες και εργοδότες που δεν πληρώνουν και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή βάζουν «λουκέτο».

tp

Μετά το δεδικασμένο αυτό, κάποιοι τέτοιοι εργοδότες των ΜΜΕ, εκτός από την εταιρική περιουσία, χάνουν και την προσωπική τους περιουσία και από τη ρευστοποίηση της οποίας θα αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι!

Το δικαστήριο εξετάζοντας τα στοιχεία που κατέθεσε η δικηγόρος των εργαζομένων έκρινε ότι «η οικογένεια Καλοφωλιά ως μέτοχοι έχουν την εμπορική ιδιότητα», έκρινε με βάση το σκεπτικό ότι πράγματι η οικογένεια Καλοφωλιά ως μέτοχοι έχουν την εμπορική ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι και η προσωπική τους περιουσία θα περάσει στα χέρια του σύνδικου που θα αναλάβει να εκκαθαρίσει την περιουσία της πτωχευμένης εταιρείας.

Έτσι οι εργαζόμενοι της ΕΞΠΡΕΣ δικαιώνονται, επειδή μετά την πτώχευση ξεκινά πλέον η διαδικασία για τη διεκδίκηση των ποσών που τους οφείλονται.

Άλλες αναρτήσεις για την υπόθεση της ΕΞΠΡΕΣ >>> 1     2    3

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: