Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι ασφαλισμένοι έχουν μηδενική συμμετοχή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/04/2019

Από σήμερα ισχύουν οι νέες ελαφρύνσεις στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

|> Σήμερα Τετάρτη 10/4, άρχισε η μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για µία σειρά ασθενειών, με βάση τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.  Οι νέες ελαφρύνσεις ενσωματώθηκαν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ και είναι άμεσα εφαρμοστέες. Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων διαμορφώνεται ως εξής:

Α. 15% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους

Β. 5% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν επίδομα ΕΚΑΣ όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

Μηδενική συμμετοχή προβλέπεται για τους ασφαλισμένους:

  • που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που πάσχουν από κυστική ίνωση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που είναι ακρωτηριασμένοι και λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που έχουν πιστοποιημένη αναπηρία για οποιαδήποτε πάθηση 80% και άνω από ΚΕΠΑ και των οποίων τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που πραγματοποιούν εξετάσεις σε δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ καθώς και σε πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: