Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο ‘World Travel Awards’, αποφάσισε: Αττική και… πάσης Ευρώπης!

ΑΤΤΙΚΗ,ΕU,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 25/10/2021

Από τον έγκριτο διεθνή τουριστικό οργανισμό κρίθηκε ως Κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός για το 2021

|> Την πρώτη θέση ως κορυφαίος Παραθαλάσσιος Μητροπολιτικός Προορισμός της Ευρώπης, κατέκτησε η Περιφέρεια Αττικής, στον καταξιωμένο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards.

H Περιφέρεια Αττικής αναδείχθηκε Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021, κερδίζοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνώς όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

Τα World Travel Awards είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που από το 1993 βραβεύει τους πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο αναπτυξιακός οργανισμός “Νέα Μητροπολιτική Αττική“, που εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων και έργων τοπικής αυτοδιοίκησης, υλοποίησε, τον σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας που κατέδειξε τα 10 συγκριτικά  πλεονεκτήματα που διαθέτει η Αττική  και την οδήγησαν στην ανακήρυξή της ως Νο1 Παραθαλάσσιου Μητροπολιτικού Προορισμού για το 2021.

Συγκεκριμένα η Αττική απέσπασε το βραβείο πληρώντας 10 πολύ βασικές προϋποθέσεις, όπως:

  1. Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειάς του.
  2. Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα.
  3. Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
  4. Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας.
  5. Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, – ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά.
  6. Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης.
  7. Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής
  8. Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αθηναϊκή Ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες.
  9. Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, χιονιού και απέραντου γαλάζιου.
  10. Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραστάσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό.

Με αφορμή την ανακήρυξη της Αττικής ως Νo1 ευρωπαϊκό προορισμό για το 2021, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς για το τιμητικό  βραβείο που λαμβάνει φέτος η Αττική από έναν θεσμό υψηλού διεθνούς κύρους στην τουριστική βιομηχανία όπως ο θεσμός των World Travel Awards. Η ανακήρυξη της Αττικής μας, της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Ελλάδας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού για το 2021, επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες μας που -παρά την κρίση του Covid 19- οδήγησαν σε σημαντικές δράσεις.  Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης, με πόλεις και θάλασσες καθαρές, αλλάζει τα δεδομένα με τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα μεταβάλλουν την εικόνα της Αττικής, καθιστώντας την ως ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο. Φιλοδοξούμε να συνεχίσει να κατακτά ως προορισμός όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, ώστε να την επισκέπτονται ξανά και ξανά και σύντομα η Αττική μας να κατακτήσει και το παγκόσμιο βραβείο!»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: