Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει αύριο στο Ναύπλιο το τριήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/01/2016

Συμμετοχή Β. Μπουντούνη

Το σημαντικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ, που έγινε ποτέ στην Πελοπόννησο, αρχίζει την Παρασκευή 29/1 και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, στο πανέμορφο Ναύπλιο. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, το οποίο διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου  Ελλήνων  Κιθαριστών και την  υποστήριξη του δήμου την Παρασκευή, στο Ναύπλιο το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει  ο διεθνούς φήμης Έλληνας σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Μιχάλης Σουρβίνος.

bountounisΞεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του ντουέτου της Sony Classical International, Stelios & Vassilis Guitar Duo, με συμμετοχή στο επετειακό cd festival nafpl logoτου Astor Piazzolla “Tango Lessons”, του πολυβραβευμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς Fuego Guitar Trio, αλλά και της περίφημης Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλέξανδρου Παπαρίζου.

Επίσημος  προσκεκλημένος  του Φεστιβάλ, είναι ο  “θρύλος”, της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης (φωτό αριστερά), ενώ συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 25 κορυφαίοι σολίστ και παιδαγωγοί της κιθάρας, όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης (φωτό επανω), η Μάρω Ραζή, ο Βασίλης Μαστοράκης, ο Άγγελος Μπότσης και ο Ρόλαντ Χόφμαν από την Γερμανία.

Οι βραδινές συναυλίες και οι διαγωνισμοί του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην υπέροχη αίθουσα του Βουλευτικού. Οι δε μεσημεριανές συναυλίες, τα σεμινάρια και οι εκθέσεις Κιθάρας, θα γίνουν στο Ωδείο Ναυπλίου.

afisa nafpl ki8ara

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: