Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει σήμερα στην λίμνη Πλαστήρα το πιό φημισμένο Φεστιβάλ Κιθάρας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 08/07/2015

Σε μια Ελλάδα με οικονομικά προβλήματα, αρχίζει σήμερα Τετάρτη 8/7 το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετοχών κιθαριστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, στην μαγευτική λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας.

Εκατόν είκοσι κιθαριστές από όλο τον κόσμο, συγκεντρώνονται από σήμερα και για 4 ημέρες, στο ξενοδοχείο «Nevros», σε μια κιθαριστική πανδαισία.

Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις των δύο (2) προηγουμένων Φεστιβάλ, το 2013 & το 2014, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον νομό Καρδίτσας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχουν οι σολίστ και καθηγητές Κλασικής Κιθάρας, Στέλιος Μούστος από την Μητρόπολη Καρδίτσας και Άγγελος Μπότσης.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι η «ζωντανή ιστορία της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», Βαγγέλης Μπουντούνης (φωτό), που μαζί με την Μάρω Ραζή και τα κιθαριστικά σύνολα τους, δίνουν μια διαφορετική αίγλη στην διοργάνωση.

Ακόμη συμμετέχουν, το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical International, με συμμετοχή στο επετειακό cd του Astor Piazzolla “Tango Lessons”, Stelios & Vassilis – Στέλιος Γκολγκάρης (πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), Βασίλης Μαστοράκης και ο διεθνούς φήμης σολίστ, Μιχάλης Σουρβίνος.

Ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες αποτελούν για το Φεστιβάλ, οι ξένοι σολίστ Arnaldo Freire, από την Βραζιλία (με πλούσια συναυλιακή και συνθετική δράση σε όλο τον κόσμο) και Mislav Rezic, από την Κροατία, με εμφανίσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών», ως σολίστ, ο 20χρονος, νικητής του βραβείου του διαγωνισμού της Eurovision Ελλάδας και συμμετέχων στην τελική φάση του διαγωνισμού Βασίλης Δίγκος, η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού σολίστ του Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κατερίνα Καρυώτη, ο νικητής του διαγωνισμού σολίστ του Φεστιβάλ Θράκης, Ιωάννης Μητρούσης και το περίφημο κιθαριστικό ντουέτο φλαμένκο, από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας Flamengo Guitar Duet (Σπύρος Τσιώλης και Δημήτρης Μπάρδας), με εμφανίσεις σε μεγάλα κιθαριστικά Φεστιβάλ.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί και το ορχηστρικό σύνολο ArtGuitaRistas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα.

Διάλεξη και σεμινάριο, για τον Μπαχ και την μπαρόκ μουσική, θα δώσει ο συνθέτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Παναγιώτης Αδάμ, ενώ εκθέσεις Κιθάρας, θα γίνουν από τους Έλληνες κατασκευαστές Βασίλη Βασιλειάδη, και Ανδρέα Μαδημένο.

Τέλος, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί κιθαριστικών συνόλων, μαθητικοί για ηλικίες 13-17 ετών, αλλά και σολίστ, όπου ο νικητής προσκαλείται στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας το 2016 και στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2016 ως Σολίστ, αλλά κερδίζει και ως έπαθλο μία κιθάρα κατασκευής Ανδρέα Μαδημένου, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του Παύλου Γύπα, αξίας 2.700 ευρώ!

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ (σεμινάρια-διαλέξεις-συναυλίες-διαγωνισμοί), θα γίνουν στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Nevros Hotel», στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: