Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζουν αύριο οι “Μέρες Κιθάρας” στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 27/07/2015

Αύριο Τρίτη 28/7 αρχίζει η 1η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού – «Μέρες Κιθάρας», στο Αγρόκτημα «Αμφίκαια» στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σολίστ Μάρως Ραζή. Επίσημος προσκεκλημένος της Ακαδημίας, είναι ο Βαγγέλης Μπουντούνης, ενώ  συμμετέχει και ο σολίστ (πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας “Αμφίκαια”) Στέλιος Γκόλγκαρης, ο οποίος θα συμπράξει με το φημισμένο ντουέτο εγχόρδων “String Demons” (Κωνσταντίνο & Λυδία Μπουντούνη).

Συναυλίες στο πλαίσιο  της Ακαδημίας, θα δώσουν ακόμη οι σολίστ: Μαίρη Νικολάου, Χάρης Κανελλίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος και το περίφημο κιθαριστικό τρίο “Ανταλετάκ”.

ki8ara akadimiaΟι εκδηλώσεις της Κιθαριστικής Ακαδημίας, θα ολοκληρωθούν με την υναυλία-διαγωνισμό των αριστούχων σπουδαστών, που θα έχει ως κορυφαίο βραβείο, την πρόσκληση του καλύτερου μαθητή, την επόμενη χρονιά, ως σολίστ, στην 2η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού 2016.

Από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, ανακοινώθηκε:

Από τον Ιούλιο του 2013, που ιδρύσαμε τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, μέχρι σήμερα-δύο χρόνια μετά-πραγματοποιήσαμε και με το παραπάνω όσα είχαμε υποσχεθεί. Οι αριθμοί λένε τα πάντα και είναι απλησίαστοι για κάθε νεοσύστατο Σύλλογο, αλλά και για διοργανώσεις ήδη καθιερωμένες. 10 Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή των κορυφαίων κιθαριστών της Ελλάδας και του εξωτερικού, πάνω από 1.500 μέλη που συμμετείχαν στις διοργανώσεις μας και κυρίως ένας άλλος άνεμος διαφορετικής φιλοσοφίας, στηριζόμενος στην αρχή του αλληλοσεβασμού, μεταξύ όλων των μελών μας, άλλαξε τα δεδομένα και την ιστορία της κιθάρας στην Ελλάδα. Με μεγάλη συγκίνηση ξεκινάμε αύριο την 1η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού, στο εκπληκτικό Αγρόκτημα Αμφίκαια. Άλλη μία διοργάνωση, που από την αρχή δείχνει την δυναμική καθιέρωσης της στον χώρο, αφού και τα 16 σπίτια του Αγροκτήματος χωρητικότητας 5 ατόμων το καθένα συμπληρώθηκαν από μέλη του Φεστιβάλ. με την συμπαράσταση της Μάρως Ραζή και του Βαγγέλη Μπουντούνη. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην κιθαριστική κοινότητα της Ελλάδας, για το “αγκάλιασμα” και αυτής της προσπάθειας μας. Δίνουμε την υπόσχεση, ότι θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο σε κάθε διοργάνωση μας, προσθέτοντας και άλλες διοργανώσεις σε όλα τα μέρη της Ελλάδας“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: