Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι οδοντίατροι για την… επι-κοινωνία: «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας ᾽πουν…»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/11/2017

Ευαγγελίστρια, Κυριακή 3/12

|> Στην εποχή της κρίσης οι δυσκολίες που συναντάνε τα παιδιά έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και ένταση και πολλοί γονείς δεν ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να τις χειριστούν και οδηγούνται συχνά σε αδιέξοδο. Όμως, οι ειδικοί τονίζουν ότι το πιο βασικό που έχουν να κάνουν οι γονείς για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα είναι να μιλάνε με τα παιδιά τους και να τους δείχνουν προσοχή. Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, με την ευκαιρία μιας ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3/12 (7:30 μμ), στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας. στη συνέχεια στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι γονείς πρέπει να ακούν προσεκτικά τι θέλουν να τους πουν τα παιδιά, να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μην τα διακόπτουν πριν ολοκληρώσουν τη σκέψη τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γονείς πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά, να τα αφήνουν να μιλάνε και να προσπαθούν να καταλάβουν τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τα λόγια τους. Είναι αναγκαίο να «μπαίνουν» στη θέση των παιδιών και δεν πρέπει να ξεχνάνε πως αυτό που τους λένε τα παιδιά μπορεί να τους φαίνεται ανούσιο ή απλοϊκό, αλλά γι’ αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Το πόσο χρήσιμη είναι η καλή επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά και το πώς αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών θα αναφερθεί στην εκδήλωση «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας ᾽πουν…» που διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Μερόπη Σπυροπούλου, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, η Κέλλυ Κούβαρη, διευθύντρια Γυμνασίου «Πειραϊκής Εκκλησίας» και η Σταυρούλα Ζώρζου, οδοντίατρος-συγγραφέας. Θα συντονίσει η Μαρία Μενενάκου, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: