Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ας δει ο Πειραιάς τι κάνει η Αθήνα με τα εγκαταλελειμμένα

Χωρίς κατηγορία στις 11/01/2020

Εκεί, άρχισε η περισυλλογή των “πεταμένων” δικύκλων, κάτι που δεν συμβαίνει στην πόλη μας – Τι είχε αναρτηθεί πριν ένα χρόνο στον Τ/Π

Τ/Π |> Μπορεί στον Πειραιά να επικρατεί μερική (;) αδιαφορία για την λειτουργία της πόλης, αλλά κάπου αλλού οι δήμαρχοι έχουν ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες, οι οποίοι δεν περιμένουν τον τελευταίο μήνα των εκλογών για να επιδείξουν το ενδιαφέρον τους…

Δυστυχώς, μία ευχάριστη είδηση από την Αθήνα, έρχεται να “πλήξει” τον Πειραιά και να φανεί το πόσο δεν υπολογίζεται η διαβίωση των κατοίκων σε μία από τις πιό όμορφες παραλιακές πόλεις της Μεσογείου, όπου η όποια θέληση της δημοτικής Αρχής -για ανάπτυξη και εκμοντερνισμό- παρεμποδίζεται από παράγοντες, που ίσως δεν θέλουν ένα όμορφο και καθαρό Πειραιά.

Αλλεπάλληλες φορές έχει γίνει λόγος, έχουν διατυπωθεί παράπονα και έχει καταγγελθεί από τον Τ/Π, αυτό το αίσχος, με τα παρατημένα μηχανάκια που βρωμίζουν τους πειραϊκούς δρόμους και που τοποθετούνται από κάποιους “ξύπνιους” για να εμποδίζουν την στάθμευση αυτοκινήτων ή και να κρατάνε θέση πάρκινγκ. Και όμως, ουδείς έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον!

Βαρέθηκε να περιμένει τον σκουπιδιάρη!

Να τι έγραφε με τίτλο “Μύρια σκελετωμένα δίκυκλα ‘περιμένουν’ τον σκουπιδιάρη τους!“, μία περυσινή ανάρτηση του Τ/Π με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2018 και… πόση ανταπόκριση βρήκε! Κλικ ΕΔΩ.

Όμως στην Αθήνα, συνέβη κάτι το… περίεργο, αφού οι αρμόδιοι ενδιαφέρθηκαν και άρχισε ήδη η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων δικύκλων από τον Δήμο Αθηναίων! Υπ’ όψιν ότι μεταξύ των εγκαταλελειμμένων είναι και κάποια δίκυκλα με… μία ρόδα ή… χωρίς τιμόνι, που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Δηλαδή με ένα 20άρικο τον χρόνο για τέλη κυκλοφορίας, διαθέτεις το προσωπικό σου πάρκινγκ!

Μία σκηνή που ανυπομονεί να δει ο Πειραιάς…

Ας δούμε τι γράφει η ιστοσελίδα του 9.84, για το θέμα, κυρίως προς ενημέρωση ιθυνόντων και αρμοδίων… Γράφει:

Δρόμοι και πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί, σε αρκετές περιπτώσεις εδώ και χρόνια, αδειάζουν και δημιουργούνται συνθήκες προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και γυναίκες και άνδρες που μεταφέρουν τα παιδιά τους με καροτσάκια.

Η επιχείρηση ξεκίνησε για περισσότερα από 800 δίκυκλα που έχουν καταγραφεί από την αρμόδια διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εγκαταλελειμμένων, είτε μετά από καταγγελίες είτε μετά από επιτόπιους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.

Έτσι, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του δημόσιου χώρου, της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αλλά και της συνολικής βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς τα οχήματα αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης, ο Δήμος Αθηναίων άρχισε ήδη την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων δικύκλων με στόχο μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 500 και από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

Στην συνέχεια θα προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς για την απομάκρυνση και των υπολοίπων από δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ γίνεται ακόμα πιο οργανωμένη η προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής  εγκαταλελειμμένων δικύκλων προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απόσυρσης τους μέσω του ΟΔΔΥ.

«Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελευθερώσουμε θέσεις στάθμευσης, τα πεζοδρόμια μας αλλά και να απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης από τις γειτονιές μας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, για τον σεβασμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στην περιοχή τους.

Οπωσδήποτε το παραπάνω κείμενο είναι χρήσιμο προς ενημέρωση, αλλά αποτελεί και οδηγό μήπως -λέμε “μήπως”, αποφασιστεί να ασχοληθούν με το θέμα και στον Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: