Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αστεροειδής “επισκέπτεται” την σημερινή Άγια Νύχτα! – Περνάει ξυστά από τη Γη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 24/12/2015

Διαμέτρου 700 μέτρων!

Ένας αστεροειδής αναμένεται ότι θα περάσει ξυστά από τη Γη σήμερα  παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA και οι επιστήμονες έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο, ώστε το ουράνιο σώμα να προκαλέσει σεισμούς ή ηφαιστειακές εκρήξεις στον Πλανήτη μας.

Διάφορες αναφορές καταδεικνύουν ότι το μέγεθος του αστεροειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη βαρυτική έλξη ως προς τη Γη και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή.

Η ΝASA ανέφερε αρχικά ότι η διάμετρος του αστεροειδή υπολογίζεται στα 1,3 χιλιόμετρα, αλλά νεότερες μελέτες αναφέρουν ότι ο αστεροειδής έχει διάμετρο 0,7 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για τον «2003 SD220»,  που θα μπορούσε να ονομαστεί και «Αστεροειδής των Χριστουγέννων», καθώς η τροχιά του τον φέρνει σχετικά κοντά στη Γη. Συγκεκριμένα, περνάει σε απόσταση περίπου 10,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Πλανήτη μας, δηλαδή σχεδόν 28 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) διαβεβαίωσε ότι ο αστεροειδής, που θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος», δεν συνιστά απειλή τουλάχιστον για τα επόμενα 200 χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς για την τροχιά του. Ο αστεροειδής, που μοιάζει με επιμήκη πατάτα, ανακαλύφθηκε το 2003 και η πορεία του μελετήθηκε από το Αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο.

Τα επόμενα 12 χρόνια ο εν λόγω αστεροειδής, που δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι, θα κάνει άλλα τέσσερα κοντινά περάσματα από τη Γη.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: