Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο κιθαριστικές συναυλίες λίγο πριν τα Χριστούγεννα…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/12/2019

Αύριο η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το Nikea Guitar Ensemble και στις 21/2 η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου 

|> Ο κόσμος της κιθάρας άρχισε να… κάνει Χριστούγεννα με δύο σημαντικές συναυλίες, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο 16/12 και το Σάββατο 21 του μηνός. Παράλληλα, ο διάσημος σολίστ και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ), Στέλιος Γκόλγκαρης τιμήθηκε στις 7/12 στην Λευκωσία από την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου. Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

Συναυλία με τα σημαντικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16/12 στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Θα εμφανιστούν στο πρώτο μέρος το διεθνούς φήμης κιθαριστικό σύνολο Nikea Guitar Ensemble, αποτελούμενο από τους καταξιωμένους σολίστ και καθηγητές Κιθάρας του Ωδείου, Στέλιο Γκόλγκαρη, Γιώργο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη και Αντώνη Μυτακίδη. Στο δεύτερο μέρος θα εμφανιστεί η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη , υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη και σολίστ τους Βαγγέλη Νίνα στο τσέλο και Στέφανο Μήλα στο βιολί. Μαζί τους θα συμπράξει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση και την διδασκαλία της φημισμένης σοπράνο Βανέσσας Καλκάνη. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι των Στέλιου Γκόλγκαρη – Αντώνη Μυτακίδη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον Βόλο

Συναυλία με την ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, θα δοθεί το Σαββάτο 21/12 στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειο” με ελεύθερη είσοδο.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον ΣΕΚ, στον νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία (Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου), με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου.

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο θέατρο “Καμπανέλλης” του Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου, Μακεδονίας και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης Ντίνος Γκρίνιας Κώστας Ζεμπίλας, Αλέξανδρος Παπαρίζος, Μαρίτα Παπαρίζου, Γεράσιμος Σιούρας, Ελένη Τακτικού. Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί δωρεάν (χωρίς καμία συνδρομή) για καθηγητές και σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του CD “Volos – Magnesia Guitar Festival 2017”, που κυκλοφόρησε το 2017, από την δισκογραφική εταιρία FM Records, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών.

Πρόεδρος της Ορχήστρας είναι η ποιήτρια και ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. υπεύθυνος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, ενώ ιδρυτής της Ορχήστρας είναι ο Στέλιος Γκόλγκαρης.

> Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Τάσο Ιωακειμίδη (6944. 695921).

Στη Λευκωσία

Με αναμνηστική πλακέτα από την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου τιμήθηκε για την προσφορά του στην κλασική κιθάρα ο διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης την 7η Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αντώνη Κοΐζα.

Ο Στέλιος Γκόλγκαρης συμμετείχε ως σολίστ υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, στην μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου και την σύμπραξη των σολίστ Γιώργου Γκόλγκαρη και Ηλία Διαμαντάκη, το Cyprus Guitar Trio και τις Κύπριες τραγουδίστριες, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και Mariza Anas σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνύπαρξη με τη συνοδεία 200 κιθαριστών σε μουσικές του κόσμου. Συμμετείχαν ακόμη στην εκδήλωση καθηγητές και σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων του κυπριακού υπουργείου Παιδείας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: