Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Παρών» από το Ελληνικό Τραγούδι για τον Μίκη του!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/06/2019

Αύριο το βράδυ δίνεται στο Καλλιμάρμαρο η συναυλία για τον διάσημο συνθέτη, με συυμετοχή δεκάδων δημιουργών, τραγουδιστών, μουσικών

|> Τα πάντα είναι έτοιμα για να πραγματοποιηθεί αύριο στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή δεκάδων δημιουργών, ερμηνευτών, εκτελεστών, με επικεφαλής την Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”.

Στη μεγάλη γιορτή για τον Μίκη, έχουν προσκληθεί οι: Γιώργος Ανδρέου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιάννης Γλέζος, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Ιωάννου, Ελένη Καραΐνδρου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Στέφανος Κορκολής, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Κουρουπός, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Δήμος Μούτσης, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διάνυσης Σαββόπουλος, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Σπανουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής.

Και…

Θέμης Αδαμαντίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Βιτάλη, Δώρος Δημοσθένους, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αντώνης Καλογιάννης, Σταμάτης Κόκοτας, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος, Ηρώ Σαΐα, Πασχάλης Τόνιος, Λάκης Χαλκιάς, Zülfü Livaneli, Arja Saijonmäa και κάποιες άλλες εκπλήξεις.

Θα συμμετάσχουν:

Η Χορωδία Δήμου Αθηναίων (Διεύθυνση, Σταύρος Μπερής), η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου (Διεύθυνση, Δημήτρης Τυπάλδος) και η Παιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα (Διεύθυνση, Στέφανος Καρδιόλακας)

Επίσης προσκεκλημένοι είναι:

Η οικογένεια Μάρκου Βαμβακάρη, η οικογένεια Απόστολου Καλδάρα, η οικογένεια Γιώργου Ζαμπέτα, η οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη, η οικογένεια Σταύρου Κουγιουμτζή, η οικογένεια Γιάννη Παπαϊωάννου, η οικογένεια Μιχάλη Σουγιούλ, η οικογένεια Βασίλη Τσιτσάνη ­­­, η οικογένεια Μάνου Χατζιδάκι /Γιώργος Θεοφανόπουλος – Χατζιδάκις και η οικογένεια Μανώλη Χιώτη.

Τα τραγούδια που θα εμψυχώσουν στις δύσκολες εποχές μας το αγωνιστικό πνεύμα που απαιτείται, τα επιλέγει ο ίδιος ο συνθέτης και τα κατανέμει όπως αυτός πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί μια βραδιά ανεπανάληπτη. Δεν θα είναι μόνο τραγούδια αντίστασης και αμφισβήτησης, αλλά και έργα από τους μεγάλους σταθμούς της 80χρονης πορείας του και έργα μεγάλων ποιητών.

Ακόμη θα παραστούν:

  • Αντιπροσωπείες από τις ομογένειες της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης.
  • Επίλεκτοι εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, επίλεκτα στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά θα είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη.
  • Συγγενείς αγωνιστών, του Λαμπράκη, του Παναγούλη, του Μουστακλή, του Μανδηλαρά, που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών, θα είναι εκεί για να ακούσουν τα τραγούδια-σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος θα μιλήσει για το τιτάνιο έργο του Θεοδωράκη σε σχέση με τη μουσική και την ποίηση και ο Μίμης Ανδρουλάκης θα μιλήσει για τον αγωνιστή και τον ακτιβιστή Μίκη Θεοδωράκη.

Τα εισιτήρια της συναυλίας για όσους προλάβουν είναι 12, 15 και 25 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: