Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανακαίνιση του ξενώνα τής ΚΟΔΕΠ από ΟΛΠ και εθελοντές

Χωρίς κατηγορία στις 15/07/2021

Βάφτηκαν πάνω από 2.500 τ.μ., οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων και το κόστος ήταν 30.000 ευρώ

|> Ο προγραμματισμός της διοίκησης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά σχετικά με την ανακαίνιση των υποδομών της προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Πριν λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε το βάψιμο του κεντρικού ξενώνα της ΚΟΔΕΠ και πιο συγκεκριμένα οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δωμάτια των ενοίκων. Η συνολική επιφάνεια των τοίχων που βάφτηκαν ξεπερνά τα 2.500 τ.μ. και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν από εθελοντές του ΟΛΠ, σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων.

Τα χρώματα προσέφερε  που χρειάστηκαν για την κάλυψη ολοκλήρου του κτιρίου ο ΟΛΠ, ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος που εξοικονομήθηκε για την ΚΟΔΕΠ, αγγίζει περίπου τα 30.000 ευρώ.

 Όπως έγινε γνωστό, ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα για την πλήρη ανακαίνιση του ξενώνα της ΚΟΔΕΠ, που θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέων κρεβατιών και λοιπών επίπλων και διακοσμητικών, εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου, ανακαίνιση των WC και της κεντρικής εισόδου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:

«Αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς η παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαμονής στον κεντρικό ξενώνα της ΚΟΔΕΠ. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο καθαρό, ελκυστικό και ανθρώπινο περιβάλλον κατοικίας στους φιλοξενούμενους της ΚΟΔΕΠ και το κάνουμε πράξη. Παράλληλα, διαχειριζόμαστε με απόλυτη διαφάνεια ακόμα και το τελευταίο ευρώ και εξοικονομούμε σημαντικά ποσά που θα έπρεπε να δαπανηθούν για μια σειρά από αναγκαίες δράσεις, μέσω της εξασφάλισης μεγάλων ή μικρότερων δωρεών, όπως η τελευταία δωρεά του ΟΛΠ, ακολουθώντας πιστά τις γενικές κατευθύνσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για άσκηση χρηστής διοίκησης. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, σεβόμενοι απόλυτα τόσο τους συνανθρώπους μας που ωφελούνται των παροχών της ΚΟΔΕΠ, όσο και τους δωρητές και τους εθελοντές που μας δίνουν μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους για τον τόπο. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση του ΟΛΠ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές που μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε το βάψιμο του ξενώνα σε χρόνο ρεκόρ. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: