Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

7 ταινίες χρηματοδοτημένες από το πρόγραμμα MEDIA στο Φεστιβάλ Βενετίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 29/08/2018

Και μία τηλεοπτική σειρά

|> Το 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας ανοίγει τις πόρτες του αύριο και περιλαμβάνει έξι ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA – το πρόγραμμα της ΕΕ για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Τρεις από τις εν λόγω ταινίες έχουν επίσης προεπιλεγεί για να διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα· είναι οι: «Capri  Revolution» του Mario Martone (Ιταλία/Γαλλία), «Sunset» (Napszakllta) του László Nemes (Ουγγαρία/Γαλλία) και «Never Look Away» (Werk Ohne

Auor) του Florian Hoenkel vonDonnersmarck (Γερμανία). Στο διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti, αφιερωμένο στις τελευταίες τάσεις του διεθνούς κινηματογράφου, θα προβληθεί η ταινία η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA «Η μέρα που έχασα τη σκιά μου» (Yom adaatou zuli) της Soudade Kaadan (Συρία / Λίβανος / Γαλλία / Κατάρ). Η νέα τηλεοπτική σειρά «Η υπέροχη φίλη μου» (L’amica geniale) του Saverio Costanzo (Ιταλία/Βέλγιο), βασιζόμενη στα ευπώλητα βιβλία της Έλενα Φεράντε, θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ με τα δύο πρώτα επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει επιπλέον το Σάββατο, στο περιθώριο του φεστιβάλ, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου.

Η Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος αρμόδια ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, δήλωσε:

«Το 75ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχτεί ο καίριος ρόλος των φεστιβάλ στην προώθηση των ευρωπαϊκών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και άλλων οπτικοακουστικών έργων. Το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” — MEDIA βοηθά τα φεστιβάλ να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που επιφυλάσσει το μέλλον, σε μια εποχή όπου τόσο οι θεατές όσο και τα επιχειρηματικά μοντέλα της κινηματογραφικής βιομηχανίας αλλάζουν ταχύτατα. Σκοπός μας στη Βενετία θα είναι να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα φεστιβάλ μπορούν να συνεργαστούν για την καλύτερη χρήση των πόρων και να ανταλλάξουμε βέλτιστες πρακτικές. Η πρόταση της Επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” — MEDIA στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό 2021-2027 της ΕΕ προβλέπει πρόσθετη στήριξη για δίκτυα φεστιβάλ ώστε να αναπτυχθούν σε παγκόσμια βιομηχανία».

Σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κινηματογράφου, θα απονεμηθεί, για πρώτη φορά, το βραβείο Καινοτομίας Europa Cinemas σε εξέχοντα καινοτόμα έργα που πραγματοποιήθηκαν από δίκτυα κινηματογράφων. Ο νικητής θα λάβει 10 000 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: