Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Βράζει” το λιμάνι και καταγγελία ΟΜΥΛΕ κατά υπ. Ναυτιλίας και ΤΑΙΠΕΔ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 30/09/2015

Προς κινητοποιήσεις

Παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις με την υποστήριξη της IDC, προαναγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή το επιλιμένιο μέτωπο και τις αξιώσεις των δήμων.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση μέσω του ΥΝΑ και του ΤΑΙΠΕΔ επιμένει και επιταχύνει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης. Οι χθεσινές δηλώσεις του ΥΝΑ θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ιδιαίτερα η παραδοχή ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και παραδόθηκε στο ΥΝΑ.

Επιπροσθέτως, θέτει εκτός διαδικασίας το ΔΣ/ΟΛΠ, πράξη που αποτελεί σοβαρή και ουσιώδη νομική παρέκκλιση, την οποία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε.

Εδώ έχουμε ουσιαστική κατάργηση του ΔΣ/ΟΛΠ, αλλά και των καταστατικών του αρμοδιοτήτων.

Το ΤΑΙΠΕΔ για μια ακόμη φορά αναδεικνύει το ρόλο του ως αναμεταδότη των επιθυμιών της Cosco. Λειτουργεί με καθαρά εισπρακτικό ρόλο για λογαριασμό των δανειστών. Αυτή την πρακτική έχει αποδεχθεί, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνούμενη κάθε συζήτηση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής.

Είναι τόσο εξόφθαλμη η μεροληπτική στάση του ΤΑΙΠΕΔ υπέρ της Cosco, ώστε να φτάσει με εκβιαστικές μεθόδους να ξεπερνά ακόμη και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στο Κερατσίνι, αναφορικά με την απόδοση του παραλιακού μετώπου των Λιπασμάτων στους δημότες της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια της χώρας έχοντας τεκμηριώσει πλήρως την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ τον ΑΓΩΝΑ σε πολιτικό, κοινωνικό, νομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Επιπλέον θα συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια και τον κοινό αγώνα, με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για την ανάπτυξη μίας αρμονικής σχέσης μεταξύ λιμανιού και πόλης.

Την Τρίτη 6/10 το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ στο ΣτΕ.

Την Τετάρτη 7/10 θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα λιμάνια της χώρας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις.

Στις 13-15/10 θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), όπου θα συζητηθεί το θέμα της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ και θα αποφασιστούν αγωνιστικές δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: