Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβείο στην Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος για ανθρωπιστική δράση της στο Β. Αιγαίο

FLASH στις 27/05/2017

Στον Ι. Πολυχρονόπουλο

|> Στην φετινή εκδήλωση του θεσμού που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής , με θέμα «Δημιουργούμε Όλοι Μαζί την Ελλάδα του Αύριο», παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και αναδείχθηκαν μέσω ενός καινοτόμου διαλόγου μεταξύ 200 κοινωνικών εταίρων και πάνω από 10.000 ενεργών πολιτών – γεγονός που καταδεικνύει πως οι Έλληνες επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο και αναζητούν τις πρωτοβουλίες για να το καταφέρουν.

Από αριστερα: Ελένη Πολυχρονοπούλου, εκτελεστική αντιπρόεδρος, Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δρ. Βασίλειος Μαμαλούκας-Φραγκούλης, διευθυντής τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Ειρήνη Βιτσαρά, υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και Γεώργιος Αρτεμάκης, τοπογράφος μηχανικός ΕΜ., στο τμήμα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος της ΤΠΠ ΑΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος με “Bravo Sustainability Awards 2017” για την ανθρωπιστική της δράση στο Βόρειο Αιγαίο. Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΠΠ ΑΕ Ιωάννη Πολυχρονόπουλο, ο οποίος δήλωσε:

«Η μαρτυρία καθενός εκ των 1868 ανθρώπων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ που διασώθηκαν από το πλήρωμα του “Αιγίς Ι”, οι έμπρακτες και δημόσιες εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης της τοπικής κοινωνίας της Χίου και των Οινουσσών, αλλά και σύσσωμης της Λιμενικής Αρχής, ήταν η επιβράβευση στην απόφασή μας να προσφέρουμε σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση».

Συγκεκριμένα, η ανθρωπιστική επιχείρηση του “Αιγίς 1” -από τις 26 Δεκεμβρίου 2015 έως 15 Φεβρουαρίου 2016- είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση, παροχή πρώτων βοηθειών, ψυχολογική στήριξη και ασφαλή μεταφορά στα κέντρα καταγραφής στην Χίο, 1868 συνανθρώπων μας από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: