Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραδιά κιθάρας από βιρτουόζους το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 04/06/2015

Ξεχωριστή συναυλία 

Συναυλία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τους σολίστ από το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 9/6 στις 8:30 μμ.

Το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, θα φιλοξενήσει στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, τους σπουδαιότερους Έλληνες κιθαριστές που συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας κιθαριστικής σχολής. Στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής του, έχει ως επίσημο προσκεκλημένο τον σπουδαίο σολίστ και καθηγητή Ευάγγελο Μπουντούνη, που με την πολύχρονη παρουσία του έχει σφραγίσει την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Ξεχωριστή τιμή για το φεστιβάλ και τη συναυλία, είναι η παρουσία τριών εκλεκτών σολίστ, που έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, της Μάρως Ραζή, του Μιχάλη Σουρβίνου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Άγγελου Μπότση.

kithares wdeio

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα παρευρίσκονται τρεις νέοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους, στην εγχώρια και διεθνή  μουσική σκηνή. Είναι ο Βασίλης Δίγκος, ο οποίος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νέες κιθαριστικές παρουσίες σε παγκόσμιο επίπεδο (μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το A’ βραβείο στον Διαγωνισμό “Andres Segovia”), αλλά και η Λυδία με τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη
που αποτελούν τους “String Demons”  (επάνω φωτό) που συνδυάζουν τη δεξιοτεχνία με την ευρηματικότητα, παντρεύοντας το κλασσικό με το σύγχρονο και το παραδοσιακό.

Η επιμέλεια της συναυλίας είναι του καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλη Μαστοράκη  και του διευθυντή Μουσικών Εργαστηρίων Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά Στέλιου  Γκόλγκαρη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: