Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αν και πέρασαν 30 χρόνια “Κι όμως, είναι ακόμα εδώ!”

FLASH στις 13/03/2021

Γέννημα-θρέμμα του Πειραιά ο ροκ ρ/σ “Atlantis 105,2 fm” αποτελεί υπόδειγμα Μέσου και παράδειγμα προς μίμηση

|> «Κι όμως, είμαι ακόμα εδώ!» Με τον τίτλο αυτού του γνωστού τραγουδιού ως κεντρικό σύνθημα, ο καθαρά “Ροκ” σταθμός “Atlantis 105,2 fm” συμπλήρωσε τριάντα χρόνια στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου.

Αφού πέρασε “δια πυρός και σιδήρου”, από τους περίφημους διωγμούς των μη κρατικών σταθμών αλλά και από το κυνήγι των ραδιογωνιομέτρων και τις κλήσεις στο Αυτόφωρο, ο “Atlantis” καθιερώθηκε στα “ψηλά πατώματα” και σήμερα βρίσκεται στη 2η θέση (!) στη μέση διάρκεια ακρόασης ανάμεσα στους σταθμούς της Αττικής!

Ο σταθμός-που ακούγεται με φανατισμό από τους φίλους του ροκ, έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Χιλιάδες τραγούδια, χιλιάδες ώρες, ατέλειωτες νύχτες, αμέτρητες συνομιλίες, δυνατές συγκινήσεις, μια μεγάλη παρέα. Από το ραδιόφωνο στο σπίτι, στο δωμάτιο, στο walkman… στο διάλειμμα του σχολείου, στο αυτοκίνητο, σήμερα και από το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο!

Η ιστορία αρχίζει από τον Πειραιά, το 1990, τότε που ο σταθμός εμφανίσθηκε στα fm. Το 1999, έγινε ο πρώτος νεανικός σταθμός της Αττικής αλλά δυστυχώς, το 2001, στο ζενίθ της επιτυχίας του και της μεγάλης απήχησής του στο κοινό, έκλεισε βιαίως μαζί με άλλους σταθμούς κατόπιν εντολής της κυβέρνησης Σημίτη.

Η δικαίωση ήρθε το 2008 από το ΣτΕ και ακολούθησε μια δεκαετία αργότερα, μετά από αρκετές αιτήσεις θεραπείας, η λυτρωτική απόφαση του ΕΣΡ. Σήμερα, μετά από μια περιπετειώδη 20ετία, παραμένει ο ροκ σταθμός που ξέρουμε, πατώντας ξανά γερά στα πόδια του.

Μετά από 30 χρόνια, ο “Atlantis”, συνεχίζει στους 105,2 με τους έφηβους τού τότε, που παραμένουν έφηβοι, αλλά και με τη νέα γενιά που ανακαλύπτει τον μουσικό πλούτο προηγούμενων δεκαετιών.

Μόνο βινύλια

«Με το μεράκι του ερασιτέχνη και την ευσυνειδησία του επαγγελματία, συνεχίζουμε να δίνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος. Επικοινωνία. Ζεστά και ανθρώπινα, όπως παλιά», λέει ο cpt Μike ο οποίος «ευθύνεται» για τη μεγάλη ανατροπή στα fm. Επανέφερε τα πικ-απ και τα βινύλια στο ραδιόφωνο.

Επανέφερε την αυθεντικότητα του ραδιοφώνου με μηνύματα, ζωντανή επικοινωνία και τις μουσικές επιθυμίες των ακροατών. Κάθε πρωί στις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τρεις ώρες με «διαμάντια» από κορυφαία συγκροτήματα της ροκ. Τρεις ώρες με δεκάδες μηνύματα και το τηλέφωνο να χτυπά συνεχώς.

Ο cpt Mike βρίσκεται στα μικρόφωνα του “Atlantis”, 7 μέρες τη βδομάδα.

Και κάθε Σάββατο 6-8 το απόγευμα, με τον γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο, που έχει γράψει την δική του πορεία στον χώρο του ελληνικού “ποπ-ροκ” στη δεκαετία 60-70 ως μουσικός, με τους “Νόμος 4000” και αργότερα ως κριτικός μουσικής σε μεγάλα περιοδικά, από το στούντιο στο κέντρο του Πειραιά, θυμίζουν ότι “Το ροκ είναι πάντα εδώ” και με τα αναρίθμητα βινύλιά τους, χαρίζουν ένα δίωρο γεμάτο μουσική και πολύτιμες πληροφορίες και ροκ ιστορίες!

Παράλληλα, ακούγονται και όλα τα Rock News από την παγκόσμια μουσική ειδησεογραφία με τη δημοσιογράφο, και βασικό στέλεχος του σταθμού, Νάνσυ Αλευρά.

Από τα βαριά χαρτιά ή «όπλα» του σταθμού είναι αναμφισβήτητα η Ευφροσύνη Χάνδακα, “γέννημα-θρέμμα” του σταθμού. Κάθε μέρα 13:00 με 16:00, Έχει κερδίσει ένα μεγάλο, σταθερό, αφοσιωμένο στη μουσική και στο μοναδικό στυλ της, κοινό.

Ο Μιχάλης Κεχαγιάς, με πτυχίο Νομικής, δεν μπορεί να αποκοπεί από τους στενούς δεσμούς του με τη μουσική (παίζει 10 μουσικά όργανα). Κάθε πρωί, 8 με 10 πίνει τον καφέ του μαζί με τους ακροατές, με ήπια ροκάκια και ειδησούλες που δεν μας χαλάνε, δεν μας προβληματίζουν και κυρίως δεν μας τρομοκρατούν.

Επικεφαλής της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, ο Διονύσης Κωτσάκης, καθηγητής Πληροφορικής, για τον οποίο η ενασχόληση με τη μουσική είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στο δυναμικό τού σταθμού εντάχθηκε προσφάτως (καθημερινώς 16:00-18:00) και ο Τέρρυ Πετράς, γνωστός μουσικός παραγωγός αλλά και για το “Dj Petras Hot Mix” που παίζει σε 50 ραδιοφωνικές συχνότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αναπόσπαστο κομμάτι του “Atlantis” είναι η Ειρηάννα. Την ακούμε κάθε Κυριακή,στις 8 το βράδυ. Δημοσιογράφος και παραγωγός, έχει φτιάξει το δικό της,ιδιαίτερο ύφος. Επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, η Ευαγγελία Σαργού.

Όλες οι τάσεις, όλες οι επιθυμίες

«Στον ATLANTIS δεν ακολουθούμε συνταγές από έρευνες ειδικών και εταιρειών σχετικών με το τι θέλει το ραδιόφωνο σήμερα. Εδώ και 30 χρόνια, έχουμε χτίσει μια μοναδική σχέση φιλίας, σχέση σεβασμού και αλληλοεκτίμησης» λέει ο cpt Mike.

Στο πρόγραμμα του σταθμού τίποτα δεν είναι προ-κατ. Οι παραγωγοί δεν παίζουν βάσει play list αλλά βάσει των επιθυμιών των ακροατών τις οποίες συλλέγουν και τακτοποιούν σε σειρά με συνοχή.

«Δεν μιλάμε για ιούς, για ζώδια, για κίνηση στους δρόμους και άλλα τετριμμένα. Μιλάμε απλά και κατανοητά. Ανταλλάσσουμε απόψεις. Δεν υπάρχει κανείς πίσω από τα μικρόφωνα που να κουνάει το δάχτυλο. Η πολιτική διχάζει, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους», λέει ο ιδρυτής και “ψυχή” του σταθμού…

> Πηγή: “Κυριακάτικη Δημοκρατία”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: