Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη”…

FLASH στις 18/02/2021

Εκ των ενόντων η μάχη για ένα μόλις ενήλικο κορίτσι στα πρόθυρα της παραπληγίας

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Ογκολόγος, ακτινοδιαγνώστης, νευροχειρουργός, ακτινοθεραπεύτρια, οι εφημερεύοντες και οι νοσηλευτές της βάρδιας. Μια κινητοποίηση εκ των ενόντων και ένα βραδινό επείγον συμβούλιο -χωρίς επίσημα πρακτικά. Ένα συμβούλιο από εκείνα τα καθημερινά στο Δημόσιο νοσοκομείο που η Πολιτεία αγνοεί την αξία τους και πόσο ίλιγγο και ψυχικό μόχθο ενσωματώνουν.

Χωρίς πρακτικά μα με οργιαστική Πράξη επί ξυρού ακμής -σήμερα για ένα μόλις ενήλικο κορίτσι στα πρόθυρα της παραπληγίας. Η μάχη ίσως χαμένη αλλά ξεκίνησε ήδη μέσα στη λάσπη του φόβου η «πορεία στο Μέτωπο». Πολεμικό Συμβούλιο μέσα σε σκηνή, πάνω στον προχειροσχεδιασμένο χάρτη, με το φως μιας λάμπας πετρελαίου και τις οβίδες να σκάνε γύρω.

Στρατολαγνεία πολέμου χαρακωμάτων θα πεις. Πες το κι έτσι. Έτσι κι αλλιώς πόλεμος διαρκής η ζωή μας. Συνήθισα πια και βολεύτηκα έτσι.

Φεύγοντας, δε θυμόμουν πού είχα παρκάρει το αυτοκίνητο. Με οδήγησε εκείνο το ξαφνικό φως στο βάθος πίσω από το σπρωγμένο στην άκρη βρόμικο χιόνι. Όπως του βίου η υστερόγραφη παγωνιά με την προσδοκία ενός φωτεινού επέκεινα. «Για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη»…

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: