Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμικό παρών για την πρώτη πρωτεύουσα!

Για έργα και πολιτιστικές δράσεις χρηματοδοτείται η Αίγινα από την Περιφέρεια Αττικής

|> Στη βαρύτητα που δίνει ως περιφερειάρχης Αττικής στη νησιωτικότητα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγινα. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ προανήγγειλε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως επισήμανε «οι σχετικές εκδηλώσεις θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη Πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους».   

Επιπλέον ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο Γ. Ζορμπά ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και περίπου 150 καφέ κάδους και κάδους εσωτερικού χώρου οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και για την ανακύκλωση χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. 

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη,  συζήτησε με τον δήμαρχο της Αίγινας Γ. Ζορμπά για τα συγκεκριμένα έργα. Στην εκδήλωση παράδοσης του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων παραβρέθηκαν επίσης  οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Μανωλάκος και Γ. Μελάς, οι αντιδήμαρχοι Ν. Πτερούδης και Δ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αίγινας Π. Ασιμάκης, κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πορεία ολοκλήρωσης του αγωγού ύδρευσης της Αίγινας (αναμένεται να έχει παραδοθεί αρχές Φθινοπώρου), για τα αναγκαία έργα που απαιτούνται στα λιμάνια του νησιού (για το θέμα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες ειδική συνάντηση στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών). 

Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση της μελέτης που αφορά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του ναού της Αφαίας. Στο πλαίσιο των σχετικών παρεμβάσεων θα εγκατασταθεί ειδικός φωτισμός και θα δημιουργηθεί πάρκινγκ. Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών του γηπέδου της Αίγινας (αν και είχε ολοκληρωθεί ένα χρόνο πριν και είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση, εμφάνιζε μια σειρά από προβλήματα). 

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αίγινα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην πρώτη Πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού, κράτους στο πανέμορφο νησί της Αίγινας, με έναν Δήμαρχο που δείχνει ότι γνωρίζει τι παρεμβάσεις πρέπει να υλοποιήσει για να επιτευχθεί η ανάπτυξη στο νησί. Είμαι ικανοποιημένος που ήδη η συνεργασία μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Υπάρχει ένα πλήθος έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Χάρις στην ανάπτυξη ενός ειδικού παρατηρητηρίου από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή την εξέλιξή τους. Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα τα έργα αυτά θα είναι ορατά από τους πολίτες. Άλλωστε από την 1η Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε καθήκοντα επιβεβαιώνουμε καθημερινά με συγκεκριμένες πράξεις και έργα ότι είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.  Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί και το υλικό που παραδίδουμε στον Δήμο με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωση 2020. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος και το στελεχιακό δυναμικό του θα το αξιοποιήσουν και θα συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια μας για μείωση του τελικού όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Οι νησιωτικοί δήμοι αποτελούν ένα ισχυρό κρίκο στην ανάπτυξη της Αττικής και στην επίτευξη του στόχου μας για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τη μετατροπή της Αττικής σε πράσινη Περιφέρεια».

Ο δήμαρχος Αίγινας Γ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Αίγινας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Δήμος Αίγινας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής και με τεκμηριωμένη πρόταση συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης.  Είναι σημαντικό που διαπιστώνουμε ότι το όραμα που είχε θέσει ο Γ. Πατούλης κατά την προεκλογική Περίοδο το κάνει ήδη πράξη».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, αναφέρθηκε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων καθώς και στο προγραμματισμό πολιτιστικών δράσεων και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου τον δήμαρχο της Αίγινας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αίγινα. Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την προτεραιότητα και τη βαρύτητα που δίνει στους νησιωτικούς Δήμους καθώς, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες που έχουν ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού έδωσε προτεραιότητα στην προμήθεια του εξοπλισμού για την ανακύκλωση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: