Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση Σκουρολιάκου στην ΕΕ κατά youtube κ.ά.

ΕU,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/10/2018

Για απόδοση δικαιωμάτων από τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

|> Για το θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων παρενέβη ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχινά, κατά την επίσκεψη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σκουρολιάκος αφού έκανε μια σύντομη πληροφόρηση για την ψήφιση του νόμου για τα Πνευματικά Δικαιώματα που προώθησε η Ελληνική Κυβέρνηση, περιέγραψε το τοπίο ανομίας και αυθαιρεσίας που επικρατούσε καθώς και τις προσπάθειες του εξορθολογισμού του τοπίου μετά την ψήφιση του νόμου. Ακολούθως, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της  ψηφιακής πειρατείας και την μη απόδοση Πνευματικών Δικαιωμάτων από τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και διαφόρων άλλων εφαρμογών (youtube κλπ), ζήτησε από τον κ. Σχινά να πληροφορήσει τους Έλληνες βουλευτές για το θέμα.

Ο κ. Σχινάς, αναφέρθηκε στις σχέσεις του δημοκρατικού συστήματος με τις ψηφιακές πλατφόρμες ( Amazon, Google κλπ), στα πλεονεκτήματα αυτών των πλατφορμών όσον αφορά τον επηρεασμό της πολιτικής διαδικασίας, την μεγάλη μάχη που δίδεται όσον αφορά το copyright, για την συμμαχία των πλατφορμών όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους να πληρώνουν για το περιεχόμενο δικαιώματα σε ΜΜΕ και δημιουργούς, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Cambridge Analytika , όπου οι πλατφόρμες έδωσαν το κλειδί για τα προσωπικά δεδομένα μεγάλου αριθμού πολιτών και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ, εργάζεται άοκνα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των στρεβλώσεων.

Ανέφερε πως η Δανή επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτε Βεστάγκερ, γνωρίζοντας το αντικείμενο της στις πιο μικρές του λεπτομέρειες, είναι εγγύηση για την θετική εξέλιξη των πραγμάτων όσον αφορά το μεγάλο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε.

Ο κ. Σκουρολιάκος επιφυλάχθηκε για περαιτέρω συνεργασία για αυτό το θέμα που απασχολεί έντονα τους Έλληνες δημιουργούς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: