Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα βραβεία “Lorenzo Natali” σε θεματογραφία για τον Άνθρωπο

ΕU στις 23/06/2022

Για εμπορία ανθρώπων στην Ινδία, για παιδική δουλεία στην Αϊτή και για μετανάστες εργαζόμενους στην Πορτογαλία

|> Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νικητών του φετινού βραβείου “Lorenzo Natali”, από την επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν, σε τελετή που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης 2022.

Βραβεύτηκαν η Ritwika Mitra για την αποκάλυψη υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων στην Ινδία, οι Rémi Carton και Paul Boyer για την αποκάλυψη παιδικής δουλείας στην Αϊτή και η Vânia Maia για την καταγγελία της επισφαλούς κατάστασης των μεταναστών εργαζομένων στην Πορτογαλία.

Οι νικητές και οι νικήτριες επελέγησαν από την κριτική επιτροπή του Βραβείου “Lorenzo Natali” ανάμεσα από πάνω από 800 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο. Το βραβείο “Lorenzo Natali” που εφέτος συμπληρώνει 30 χρόνια, απονέμεται σε θαρραλέα και συναρπαστικά ρεπορτάζ.

Η επίτροπος της ΕΕ Γιούτα Ουρπιλάινεν, δήλωσε σχετικά: «Το ξέσπασμα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος και η διάδοση της παραπληροφόρησης μάς υπενθυμίζουν ότι η ποιοτική δημοσιογραφία είναι αναγκαία προκειμένου ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του και να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα. Αναδεικνύετε τις αδικίες και δίνετε φωνή στους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Αυτά είναι τα ισχυρά σας όπλα. Θα ήθελα να συγχαρώ τους φετινούς δημοσιογράφους και τους φετινούς νικητές και νικήτριες του βραβείου Lorenzo Natali, για τα συγκλονιστικά τους ρεπορτάζ».

Το βραβείο, το οποίο φέρει το όνομα του Lorenzo Natali (φωτό), πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου Ανάπτυξης, περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες: Μεγάλο Βραβείο, Βραβείο Ευρώπης και Βραβείο Καλύτερου Νέου Δημοσιογράφου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: