Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διακοπές στην Αίγινα… για Δούρου, Χατζηπέρο, Γαβρίλη!

Για επίσκεψη και επίβλεψη σε υπό κατασκευή έργων υποδομής, όπως λιμενικά, οδοποιΐας, ύδρευσης κ.ά.

|> Την Αίγινα επισκέφθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής (λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης) αλλά και έργων πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατοίκους του νησιού και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρη Δρόση, μετέβη με τον δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη στον χώρο όπου κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός σύνδεσης της Αίγινας, έργο προϋπολογισμού 30.135.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο πνοής που ικανοποιεί με τον αρτιότερο, τεχνικά τρόπο, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα έργο που, όπως υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, βάζει τέλος σε απαράδεκτες και αναχρονιστικές καταστάσεις, τύπου «νερουλάδων» στον 21ο αιώνα. Η ίδια έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα» και πως «σε λίγους μήνες από σήμερα θα μπορούμε να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής ότι πράξαμε το αυτονόητο, σε μία χώρα που τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα. Η Περιφέρεια Αττικής ικανοποιεί το δικαίωμα στο νερό».

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο όπου δημιουργείται το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου”, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την περιφερειάρχη υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και η επιμελήτρια του Μουσείου Καπράλου, Αρετή Πηγιαδίτη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αργότερα, στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αίγινας και οι αντιπεριφερειάρχες Νήσων και Πειραιά συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς. Η Ρένα Δούρου, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας από τους φορείς, έκανε σύντομη ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα ή έχουν ολοκληρωθεί στον δήμο Αίγινας.

Επίσης η περιφερειάρχης, επισκέφθηκε με τον δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη σειρά έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο νησί. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε:

  • Το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.
  • Τον χώρο του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ): πάγια προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, στη φροντίδα και την περίθαλψη των άγριων ζώων. Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων ΕΚΠΑΖ, έργο προϋπολογισμού 880.000 ευρώ.
  • Τη θέση Σκοτεινή: η Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει την προκήρυξη της μελέτης υδροταμιευτήρα, ένα σημαντικό αρδευτικό έργο προϋπολογισμού 365.000 ευρώ.
  • Το έργο αναβάθμισης περιβάλλοντος χώρου και φωτισμού ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός, προϋπολογισμού 041.060 ευρώ.
  • Θέσεις όπου υλοποιείται το σημαντικό έργο επισκευής και συντήρησης οδοποιίας, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά όλο το νησί.

Τέλος η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής επισκέπτεται σειρά έργων στην Αγία Μαρίνα, τη Βλυχάδα και την Πέρδικα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: