Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μύρια σκελετωμένα δίκυκλα “περιμένουν” τον σκουπιδιάρη τους!

FLASH στις 29/01/2018

Το Λεκανοπέδιο γέμισε από “ξύπνιους” που “ιδιωτικοποιούν” οδοστρώματα

Τ/Π |> Προ ημερών η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε μία ανακοίνωση-πρόσκληση της γενικής διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, προς τους κατόχους οχημάτων και δικύκλων, για να τα περάσουν από αρχικό τεχνικό έλεγχο.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στην Περιφέρεια Αττικής, για να «ξεβρωμίσει» το Λεκανοπέδιο, από παρατημένες σακαράκες και κυρίως από «σκελετωμένα» και παροπλισμένα δίκυκλα, που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, τους οποίους πληρώνει με πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας το κάθε κορόϊδο.

Η λέξη «κορόϊδο» χρησιμοποιείται προκειμένου να αναφερθεί ότι υπάρχουν και «ξύπνιοι», οι οποίοι με «σκελετωμένα» δίκυκλα κρατάνε θέσεις παρκαρίσματος, για το όχημά τους, ή να μην τους… κρύβουν τη βιτρίνα!

Κάποτε είχαμε τις κούτες και τα καφάσια, γι΄ αυτή τη λαμογιά, αλλά τώρα έχουμε «επιστημονικές» λύσεις, με την χρησιμοποίηση δικύκλων χωρίς… ρόδες ή και ακόμη δικύκλων με πινακίδες, που όμως κάποιες μπορεί να μην είναι και τόσο «καθαρές»… Δηλαδή το δίκυκλο να έχει τεθεί σε ακινησία και όμως να… φέρει πινακίδες! Βλέπετε, κάποιοι «μάγκες» δεν δίνουν ούτε 22 ευρώ τον χρόνο για τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να έχουν το «ιδιωτικό» πάρκινγκ τους. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δίκυκλα-σκελετοί, που αποκλείεται να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επειδή, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με μία απλή εγκύκλιο της Περιφέρειας Αττικής προς τους δήμους λύνεται ένα αρκετά μεγάλο κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα. Μόνον όμως αν το θέλουν οι δημοτικές Αρχές της Αττικής και ενεργοποιήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Καθαριότητας.

Η Δημοτική Αστυνομία να ελέγχει κατά πόσο ένα δίκυκλο δικαιολογεί την… ύπαρξή του και να υποβάλλονται τα δέοντα. Όσο για την Καθαριότητα να προβαίνει στη συλλογή των «σκελετωμένων».

Δυστυχώς, λόγω της… παραδοσιακής παθητικής στάσης των πολιτών, ίσως να θεωρείται «ρομαντισμός» η ασχολία με τέτοιου είδους θέματα. Το χειρότερο δε, είναι πως με αυτή την «ψυχραιμία» δίνεται η… άδεια για να ασκείται η κάθε εξουσία «εν λευκώ» και καμμιά φορά με αυταρχισμό και αυθαιρεσία. Έτσι, αυτή την «άδεια» επικαλείται και ο κάθε πολίτης που θεωρεί τους άλλους «κορόϊδα» και συμπεριφέρεται όπως γουστάρει. Επειδή μιλάμε για τους δύο τροχούς, π.χ. να γκαζώνει πάνω σε πεζοδρόμια ή να… απαιτεί να κυκλοφορεί στο αντίθετο ρεύμα! Κι όποιος πεζός ή οδηγός ενοχληθεί και αντιδράσει, τότε ή θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του ή ν΄ αρχίσει να δέρνει!

> Ας μην φανεί περίεργο που δεν έχει αναφερθεί ούτε μία φορά η λέξη «Αστυνομία». Την είδε κανείς;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: