Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναβαθμίζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πόρου

ΑΤΤΙΚΗ στις 20/07/2021

Δίνονται από την Περιφέρεια 112.000 € για θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων και  συστημάτων ψύξης θέρμανσης και φωτισμού

|> Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε την Πράξη Ενεργειακής Αναβάθμισης της δημοτικής βιβλιοθήκης του Πόρου, συνολικού προϋπολογισμού 112.000 ευρώ – έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”.

Ειδικότερα ο Δήμος Πόρου με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια, υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/ θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού.

Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές” του Ε.Π. “Αττική”. Η δε πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ 088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής με τίτλο “Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια”, έχουν ενταχθεί 38 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 29,3 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται η ένταξη επιπλέον 7 πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ στο προσεχές διάστημα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε: «Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνουμε σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων και των νησιών της Αττικής μας, αλλά και την προσήλωση στο στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πιο «πράσινη» Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σ’ αυτό το πλαίσιο δίνουμε έμφαση σε παρεμβάσεις υπέρ της «πράσινης» ανάπτυξης στα νησιά της Περιφέρειάς μας, με στόχο να συμβάλλουμε και στην τουριστική τους αναβάθμιση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: