Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου (Προθεσμία έως 30/90)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/07/2022

Προκηρύχθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

|> H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

1η. Πρωτότυπου* θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες
2η. Πρωτότυπου* θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση του έργου στην ΕΣΕ [τύποι έργου αντιστοίχως: Θεατρικό έργο μέχρι 90 σελίδες | Θεατρικό έργο μέχρι 30 σελίδες (Μονόπρακτο)], στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσουν συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό [6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες | 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες (Μονόπρακτο)]:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση  στην Τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία απαραίτητη η επικοινωνία:  info@senariografoi.gr.

  • Κόστος κατοχύρωσης για τα θεατρικά έργα μέχρι 90 σελίδες 35 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% = 43,40
  • Κόστος κατοχύρωσης για τα θεατρικά έργα μέχρι 30 σελίδες (μονόπρακτα) 20 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% = 24,80

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Τελικά αποτελέσματα εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2022.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Για πλήρη ενημέρωση, κλικ ΕΔΩ

Για απορίες ή διευκρινίσεις στο e-mail: info@senariografoi.gr.

Όροι συμμετοχής:

  • Τα έργα οφείλουν να είναι γραμμένα στην ελληνική.
  • Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι των 12 στιγμών σε μονό διάστιχο.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό του κατοχυρωμένου έργου υποβάλλεται, δηλώνοντας τον οριστικό κωδικό κατοχύρωσης που λαμβάνει ο κάθε μετέχων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει (βλ. βήματα 1 και 2 ανωτέρω)
  • Η υποβολή των θεατρικών έργων και των δύο κατηγοριών λήγει την 30η Σεπτεμβρίου 2022.
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά την τελετή απονομής των βραβείων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2022.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό τα θεατρικά έργα να μην έχουν παρουσιασθεί οπουδήποτε ακόμα και υπό μορφή αναλογίου, να μην έχουν εκδοθεί και να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2022.

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Τα βραβεία, προσφορά της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, είναι:

  • Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (30 σελίδων) θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο.
  • Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (90 σελίδων) θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο

Τιμητικές περγαμηνές και συμβολικό έπαθλο θα λάβουν όσοι τιμηθούν με έπαινο.

Το πρώτο θεατρικό 90 σελίδων έργο θα εκδοθεί μαζί με το πρώτο των 30 σελίδων από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τουλάχιστον 20 έργα σε κάθε κατηγορία η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα είτε να δώσει λιγότερα βραβεία, ή να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: