Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τουρκικό ντουέτο συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Θράκης, που αρχίζει την Τετάρτη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/04/2018
 Διάρκεια έως 15 Απριλίου

|> Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται (11-15 Απριλίου) από τον Δήμο Κομοτηνής, το περίφημο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης,  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θρακιώτη κιθαριστή & συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, το “Duo Microtonal” από την Τουρκία, η Stela Μiteva-Dinkova από την Βουλγαρία, ο Nikola Montela από την Ιταλία, το “Flamengo Guitar Duo”  με τους Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές,  Στέλιο Γκόλγκαρη, (πρόεδρο ΣΕΚ) και Μιχάλη Σουρβίνο (φωτό).

Στις 13 Απριλίου θα εμφανιστεί  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας, συμπράττοντας μαζί με την Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης,  ενώ για την Ορχήστρα θα γίνει ειδική μνεία για την συμμετοχή της στο ψηφιακό CD, Volos – Magnesia Guitar Festival 2017, που κυκλοφόρησε από την “FM Records” σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Μετά την Κομοτηνή, επόμενη εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας θα είναι στις δύο μεγάλες συναυλίες τής Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη 21 – 22 Απριλίου. Υπεύθυνος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο Βολιώτης Κιθαριστής-Τραγουδοποιός, Τάσος Ιωακειμίδης.

Μία ακόμη σημαντική συμμετοχή είναι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης την 14η Απριλίου, που θα εκτελέσει έργα του διευθυντή του Φεστιβάλ, Δημήτρη Σβυντρίδη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σημειώνεται ότι το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2016, κυκλοφορεί ψηφιακά σε ήχο και βίντεο από την “FM Records” και είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που συναυλίες τους κυκλοφορούν ψηφιακά σε κορυφαίες δισκογραφικές πλατφόρμες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: