Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνής Ημέρα Νεολαίας σήμερα, με το 72% των νέων να ‘’ψηφίζει’’ Αθλητισμό!

ΚΟΣΜΟΣ στις 12/08/2023

Το αρνητικό σε διεθνή έρευνα είναι το κόστος ζωής (37%), η κλιματική αλλαγή (30%) και ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος της Covid-19 (34%).

|> Με προμετωπίδα το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας, ότι το 72% των νέων πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κάνει αθλητισμό, εορτάζει την σημερινή Διεθνή Ημέρα Νεολαίας (12/8) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Στην έρευνα που έγινε σε συνεργασία με την ‘’Allianz’’ αναφέρεται επίσης ότι οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη της συμμετοχής στον αθλητισμό Μάλιστα, πάνω από το 90% θέλει το παιδί τους να αθλείται για να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική του υγεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι αναφέρουν ότι είναι λιγότερο δραστήριοι λόγω μιας σειράς καθημερινών φραγμών και παγκόσμιων θεμάτων, όπως το κόστος ζωής (37%), η κλιματική αλλαγή (30%) και ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος της Covid-19 (34%).

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day) κάθε 12η Αυγούστου, αποφασίστηκε  από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, και επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Για το 2023 το θέμα  είναι ‘’Πράσινες δεξιότητες για την Νεολαία: Προς ένα αειφόρο κόσμο’’.

Η έκθεση της ΔΟΕ με τίτλο ‘’MoveNow. Move365’’ σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο μιας σειράς ερευνών για την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού στην κοινωνία για τη δημιουργία ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος για τους νέους σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έκθεσης παρατηρείται ότι  περισσότεροι από τους μισούς νέους (55%) δήλωσαν ότι απολαμβάνουν το σχολείο περισσότερο τις ημέρες που έχουν να κάνουν σωματική δραστηριότητα. Οι νέοι που αθλούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν θετική διάθεση και αυτοπεποίθηση από εκείνους που παίζουν μία φορά το μήνα.
Ωστόσο, λιγότερο από το 20% των νέων αναφέρουν ότι είναι σωματικά δραστήριοι για πέντε ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα.

Μια ποικιλία καθημερινών εμποδίων εμποδίζει τους νέους να είναι πιο δραστήριοι, με τις ύπαρξη άλλων ευθυνών να είναι το πιο κοινό εμπόδιο, που αναφέρεται από τα δύο τρίτα (67%) των νέων. Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ανησυχίες σχετικά με τη μη επιθυμία να αθληθούν με άτομα που δεν γνωρίζουν (53%) ή να παίξουν μόνοι (50%) και να ανησυχούν για τις κρίσεις των άλλων (49%) ή να μην είναι αρκετά σε φόρμα (49%).

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένες δημογραφικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών, και των νέων από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, είναι λιγότερο πιθανό να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: