Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η διαδικτυακή διαστροφή Ιταλού δημοσιογράφου “πέθανε” τον Κώστα Γαβρά

ΚΟΣΜΟΣ στις 30/08/2018

Διεθνής σάλος

|> Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση για τον… θάνατο του Κώστα Γαβρά! Ήταν τέτοιο το διεθνές ενδιαφέρον, που Μέσα σαν την “Washington Post”, μετέδιδαν την είδηση επικαλούμενα tweet της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Όμως λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως η είδηση ήταν “μούφα”, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δεν είναι της Μυρσίνης Ζορμπά και έχει δημιουργηθεί από τον Ιταλό δημοσιογράφο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι , ο οποίος είναι “διάσημος” για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου. Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Ήδη η υπουργός έχει καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

Νωρίτερα, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με δήλωσή του στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως είναι «πάρα πολύ καλά» στην υγεία του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: