Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η δολιοφθορά του αγωγού τής Αίγινας προκάλεσε αντιδράσεις

Δρίτσας: “Να εγγυηθούν ότι, ο αγωγός θα προστατευτεί και τέτοια συμβάντα δεν θα καταγραφούν ποτέ ξανά στο μέλλον”

|> Αμέσως μετά το νέο κρούσμα δολιοφθοράς που σημειώθηκε στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, που έγινε γνωστό στην Περιφέρεια Αττικής από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας, την υπόθεση ανέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και άρχισαν οι σχετικές έρευνες. Την ίδια στιγμή προκύπτουν αντιδράσεις από το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση του βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, Θοδωρή Δρίτσα.

Κατ’ αρχάς, σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται:

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, σε υποθαλάσσιο αγωγό νερού στην περιοχή Πέρανι νήσου Σαλαμίνας, από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο της αναδόχου εταιρίας, διαπιστώθηκε διάρρηξη της προστασίας του αγωγού και μικρής έκτασης διαρροής νερού από τον αγωγό εξαιτίας χρήσης εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας βραδινές ώρες της 13/7/2022 από κάτοικο της ανωτέρω περιοχής ότι άκουσε δυνατό κρότο με έντονη λάμψη εντός της θάλασσας.

Από την Λιμενική Αρχή ζητήθηκε ο έλεγχος της περιοχής από τον μηχανικό Λιμενικών Έργων, δεδομένου ότι περνάει πλησίον ο υποθαλάσσιος αγωγός νερού προς τη νήσο Αίγινα.

Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Εν τω μεταξύ «για το καταγγελλόμενο κρούσμα δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας» σημειώθηκε αντίδραση από την πλευρά του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δήλωσε:

«Τι πραγματικά συμβαίνει επιτέλους με τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, μετά το νέο κρούσμα δολιοφθοράς; Η Περιφέρεια Αττικής και οι κρατικές αρχές, δεν αρκεί μόνο να επιβεβαιώνουν, να διαπιστώνουν, να καταγγέλλουν και να προαναγγέλλουν διερεύνηση και ενδεχόμενες διώξεις. Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και να εγγυηθούν ότι, ο αγωγός θα προστατευτεί και τέτοια συμβάντα δεν θα καταγραφούν ποτέ ξανά στο μέλλον.

Το σπουδαίο αυτό έργο υδροδότησης της Αίγινας, έγινε κατορθωτό μετά από επαναλαμβανόμενες αποτυχίες, όπως όλες και όλοι γνωρίζουν, χάρις στην υπεύθυνη και σοβαρή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων, από τη Ρένα Δούρου και τον Τάκη Χατζηπέρο. Οι κάτοικοι της Αίγινας, οι επιχειρήσεις της και οι χιλιάδες φίλοι της και επισκέπτες, δικαιούνται να έχουν απρόσκοπτη υδροδότηση με πλήρη ασφάλεια και μάλιστα, με τιμολόγιο ΕΥΔΑΠ και όχι τιμολόγιο «νερουλάδων» όπως ακόμα δυστυχώς συμβαίνει έξι μήνες μετά τη λειτουργία του αγωγού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: