Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική επιστροφή στο “σανίδι” κάνει εφέτος τον χειμώνα η Καίτη Φίνου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/09/2016

Πρωταγωνίστρια σε δύο έργα

Διπλή παρουσία θα έχει στα θεατρικά δρώμενα της εφετινής περιόδου η Καίτη Φίνου, η οποία κάνει μία δυναμική επιστροφή στο θεατρικό “σανίδι”.

Η αξιόλογη ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε δύο φιλόδοξες παραγωγές που ετοιμάζει ο Χάρης Βορκάς για το θέατρο «Ορφέας» και το θέατρο “Χατζηχρήστου”, όπου η Καίτη Φίνου καλείται να υποστηρίξει και να αναδείξει δύο εντελώς διαφορετικούς ρόλους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ένα έργο έχει την υπογραφή του μοναδικού κωμωδιογράφου και αξέχαστου Γιώργου Λαζαρίδη, με τον τίτλο “Το μπέρδεμα” και το άλλο υπογράφει ο επίσης αείμνηστος λογοτέχνης, ποιητής, διηγηματογράφος, δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και ακαδημαϊκός Ζαχαρίας Παπαντωνίου και είναι τα “Ψηλά βουνά”.

 

 

Το “Μπέρδεμα” θα φιλοξενείται στο θέατρο “Ορφέας” κάθε Δευτέρα-Τρίτη. Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία του Γιώργου Λαζαρίδη που θα σκηνοθετήσει ο Χάρης Βορκάς με πρωταγωνιστές τους: Καίτη Φίνου, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρο Μπιμπίλα, Θεόφιλο Βανδώρο, Τίσσα Βασιλάκη και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Τα «Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου θα ανέβουν στις αρχές Οκτωβρίου στο θέατρο “Χατζηχρήστου” σε διασκευή-σκηνοθεσία του Χάρη Βορκά και με δασκάλα-αφηγήτρια την Καίτη Φίνου. Το έργο έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, διαδραματίζεται στην Ευρυτανία του 1940 και βλέπουμε την προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών να ζήσουν ένα καλοκαίρι μόνα τους σε ένα βουνό…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: