Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εντυπωσιακοί τίτλοι και ειδήσεις πολύ βαθέως… προβληματισμού!

FLASH στις 02/11/2022

Εάν τολμήσει κάποιος να κάνει κριτική στην ένοχη υπερβολή, μπορεί να τον πουν “φασίστα” με μύθους περί της ηθικής του

Δημ. Κωνσταντάρας |> Κάπου διάβασα και ειλικρινώς προβληματίστηκα: «Μακριά από την Αθήνα επέλεξε να περάσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Λιάγκας. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από μια μελαχρινή γυναίκα για την οποία δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αλλά ούτε και την ακριβή σχέση που διατηρεί με τον παρουσιαστή».

Κάπου αλλού διάβασα ένα βαθύ προβληματισμό: «Σε ποιον γνωστό ηθοποιό είχε προταθεί ο ρόλος του Μάνθου Φουστάνου;».

Και κάπου αλλού πάλι διάβασα για τον ‘’κόλαφο’’ που απηύθυνε ένας ηθοποιός σε έναν άλλο ηθοποιό γιατί: «Πληρώνεται με την καρπαζιά και το δέχεται».

Τέλος, κάπου αλλού ενημερώθηκα ότι: «Αναστατώνει η Megan Fox ντυμένη Pamela Anderson για το Halloween».

Και βέβαια, το περίπτερο της γειτονιάς μου αναρτά κάθε μέρα 4-5 πρωτοσέλιδα καθημερινών σκανδαλολογικών εντύπων που προβάλλουν απίστευτες ιστορίες, προφανώς για να τραβήξουν την προσοχή με τις ακρότητές τους οι οποίες -φαντάζομαι- ότι βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα σενάρια φαντασίας.

Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες έχω διαβάσει εκατοντάδες παρόμοιες ανοησίες, κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο και μετά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορεί εμείς οι δημοσιογράφοι να κάνουμε συχνά τους κήνσορες, να καταγγέλλουμε, να κατηγορούμε και να θεωρούμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κριτική στους άλλους και ποτέ οι «άλλοι» σ’ εμάς, αλλά μ’ αυτά που κάνουμε -συνειδητά- και παρουσιάζουμε ως ειδήσεις, ως χρήσιμες πληροφορίες, ως έρευνες και αποκαλύψεις, φτάσαμε στο σημείο ν’ αγγίξουμε τον πάτο.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι εάν τολμήσει κάποιος να κάνει κριτική στην ένοχη υπερβολή, το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι να τον αρπάξουν στα δόντια τους και να ‘’βγάλουν στα φόρα’’ υποτιθέμενες ιστορίες εις βάρος του, μύθους περί της ηθικής του και -το χειρότερο- να τον στοχοποιήσουν ως ‘’φασίστα’’.

Και για να μην μείνουμε σ’ αυτή τη μειοψηφία των Μ.Μ.Ε. που επιδιώκουν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού με εντυπωσιακούς τίτλους (παλιό φαινόμενο αυτό) για να πουλήσουν κάποια φύλλα περισσότερα, ας περιοριστούμε στην προχειρότερη περίπτωση, τόσο διαδεδομένη στις μέρες μας, της αναγόρευσης ενός αδιάφορου και ανούσιου πράγματος σε ΕΙΔΗΣΗ.

Στο ‘’κόλπο’’ έχει μπει χοντρά και η τηλεόραση με τις… ψυχαγωγικές της εκπομπές που τις χαζεύει ο κόσμος γιατί κάτι πρέπει να δει. Αλλά όταν καταλάβει, βλέπει τον Παπακαλιάτη και τον Παπαδόπουλο και τους ‘’Ράδιο Αρβύλα’’. Όχι το… θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Ο κόσμος ο οπούς συχνά παρασύρεται. Αλλά ούτε ΟΛΟΣ ο κόσμος , ούτε ΟΛΟΣ ο κόσμος συνεχώς.

Πήγε ο Λιάγκας στην Κωνσταντινούπολη με μια μελαχρινή; Και λοιπόν; Τι έγινε; Μάθαμε σε ποιον ηθοποιό είχε προταθεί ο ρόλος του ‘’Φουστάνου’’; Και λοιπόν; Ποιος ενδιαφέρεται; Μας πληροφόρησαν ότι ένας ηθοποιός κατηγορεί άλλον ηθοποιό ως αμειβόμενο καρπαζοεισπράκτορα; Σοβαρά τώρα; Και «Αναστατώνει η Megan Fox ντυμένη Pamela Anderson για το Halloween»; Μωρέ τι μού λες;

Όλη η Ελλάδα =και όχι μόνο η Ελλάδα- ανησυχεί για το πώς θα βγάλει τον παγωμένο χειμώνα, για το πώς θα υπάρχει φαγητό στο τραπέζι της οικογένειας, για το αν ο Πούτιν θα ζουρλαθεί σε σημείο ώστε να ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία, για το αν ένας νέος κορωνοϊός θα μας ξανακλείσει στα σπίτια μας, για το πόσους νεκρούς θα έχουμε στην επόμενη πλημμύρα και το ενδιαφέρον είναι αν ο Λιάγκας- ή όποιος άνθρωπος- πήγε με μελαχρινή σε ταξίδι, ποιος ηθοποιός επρόκειτο να πάρει το ρόλο του ‘’Φουστάνου’’ κι αν η Μέγκαν Φοξ «αναστάτωσε» τον κόσμο ντυμένη Πάμελα Άντερσον;

Έχουμε τα χάλια μας και πρέπει να ξεσπάμε πού και πού. Το καταλαβαίνω. Είναι αυτό που λέγαμε στο στρατό: «Να λέμε και καμιά μαΚακία για να περάσει η ώρα». Αλλά προς Θεού. Μην το παρακάνουμε με την τιποτολογία. Γιατί τότε, οι βιαστές θα αυξάνονται, οι ληστές θα μπαίνουν στα σπίτια κάθε μέρα, οι γέφυρες θα γκρεμίζονται παντού με εκατοντάδες νεκρούς, οι άνθρωποι θα θάβονται στο χιόνι. Κι εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε ποια πόλη από Α, είναι πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: