Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μην ξεχνάτε τη χρήση μάσκας για τα σούπερ μάρκετ!

ΥΓΕΙΑ στις 19/07/2020

Είναι υποχρεωτική έως τις 26 Ιουλίου. Το πρόστιμο είναι 150 ευρώ

|> Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε προχθές Παρασκευή 17/7 στο twitter, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, από χθες Σάββατο μπήκε σε ενέργεια η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές.

Το περιοριστικό μέτρο, δεν τηρήθηκε χθες από μεγάλο μέρος των καταναλωτών, ίσως η τήρηση να μην προκύψει και σήμερα, σε όσα εκ των σούπερ μάρκετ, λειτουργούν κυριακάτικα. Όμως από αύριο Δευτέρα, το μέτρο αναμένεται να εκληφθεί σοβαρά, από εργαζόμενους και καταναλωτές.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του “Σκάϊ” ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορωνοϊό.

Υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.

Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση” πρόσθεσε ο υφυπουργός, αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους

Όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων, το μέτρο θα ισχύει έως τις 26 Ιουλίου. Το δε πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: